İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şubesi Tarafından İl Genelinde Düzenlenen Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi.

Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ödül törenine Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin, İlçe Müftüsü Ömer Yay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, Cemiyet Kurucu Başkanı Emin Şimşek, siyasiler vatandaşlar ve ödül alan yarışmacılar ve yakınları katıldılar. 

Törenden konuşan İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Enver Öz düzenlenen yarışma hakkında bilgiler verdi. Öz; “Yarışma il genelinde ve 3 kategoride yapıldı, toplam bin 250 kişiye ulaştık, 30 kişiye toplam değeri 10 bin TL. olan ödüller takdim edeceğiz” dedi. Yapılan bir araştırmaya göre halkımızın yüzde 90’nın evinde Kuran-ı Kerim olmasına rağmen, okuyanın oranı ise sadece yüzde 5 olduğunu söyleyen Öz; “Amacımız halkımızı Kuran-ı Kerim ile buluşturmak, onun okunmasını ve anlaşılmasını sağlamak, bugüne kadar cemiyet olarak çeşitli konferanslar, kutlu doğum haftaları, siyer ve kuran-ı kerim okuma çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirdik, bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.

Ardından Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Abdülkadir Tekin’in Kuran-ı Kerim kıratı okumasıyla başlayan program, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’un kutlama telgrafının okunmasının ardından ödül töreni ile devam etti.

Yarışmanın A,B ve C kategorileri birincilerine ödülleri Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, kategori 2.lerine ödülleri AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, kategori 3.lerine ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, kategori 4.lerine ödülleri İl Müftüsü Mustafa Erkan, A kategorisinin 5-10.larına ödülleri Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yard. Doç. Dr. Abdülkadir Tekin, B kategorisinin 5-10.larına ödülleri Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz, C kategorisi 5-10.larına ödülleri  Cemiyetin Kurucu Başkanı Emin Şimşek tarafından takdim edildi.

Gerze İlim Yayma Cemiyetinin Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Vitrin Haber