Sinop İl müftülüğü tarafından 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında halka ücretsiz Türkçe Mealli Kuranı Kerim dağıtımı başladı. 

Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisinde pilot uygulama olarak başlatılan çalışmada hedef Kuransız ev kalmayana kadar projeyi sürdürmek. Proje, İl müftülüğü tarafından dağıtılması için camiye bırakılan yüz Kuranı Kerimin yanı sıra bazı esnaf ve cami cemaatinin destekleriyle zenginleşiyor.

Projenin önemine değinen Deniz  Şehitleri Hacı Ömer Camisi iman-Hatip’i Muhammet Başoğlu: "İncil'in bedava hatta içine para veya envai çeşit hediyeler koyarak dağıtıldığı dönemde halkımıza bu hizmeti ilimizde sunmakta geç bile kaldığımıza inanıyorum. Bu projemizde  bize  desteklerini esirgemeyen İl Müftümüz Mustafa Erkan'a ve teveccüh gösteren herekse teşekkür ederiz.  Önümüzdeki günlerde Deniz  Şehitleri Hacı Ömer Camisi yakınında bulunan çay bahçesi kahvehanelere yönelik bu tip çalışmalar artarak devam edecektir. İsteyen biz cami görevlilerinden Muhammed Başoğlu veya Osman Kaya'dan Kuranı Kerim temin edebilirler" dedi.

Editör: Vitrin Haber