Sinop Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi, yaklaşan kurban bayramı öncesi vatandaşları vekaleten kurban kesimi konusunda bilgilendirmek amacıyla stand açtı.

Sinop Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi Sakarya caddesi üzerinde açtığı standla vatandaşları vekaletle kurban kesimi konusunda bilgilendiriyor. Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisi İmam Hatibi Muhammet Başoğlu açılan standda, kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızı gerekli yerlere yönlendirme, bu imkanı olmayan vatandaşları ise gerekirse bağışlarını tutanak karşılığı alarak gerekli yerlere ulaştırılması noktasında yardımcı olacaklarını belirtti.

Sinop Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi tarafından açılan standı ziyaret eden vatandaşlara vekaletn kurban kesimi noktasında bilgiler aktardıklarını ve bu konuda hazırlatılan broşürlerden dağıttıklarını söyleyen Başoğlu; “Türkiye Diyanet Vakfımız 2013 yılında Türkiye başta olmak üzere 55 ülkede 165 bölgede 89 bin 27 hisse kurban kesere ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bunu da değerli iştirakçilerimizin katılımları ile, kurban bağışları sayesinde yaptı. Bu yıl yurt içinde kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız 575 TL, yurt dışında kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız ise 400 TL ödeyecekler. Bu sene ayrıca diyanet vakfımızın internet sitesi üzerinden de kurban bağışı yapanlar, kurbanlarının ya da hisselerinin nereye dağıtılması konusunda seçici davranabilecekler. Özellikle bu noktada Sinop’ta, Türkiye’de ve diyanet başkanlığımızın ulaştığı noktalarda bu hizmetlerimizi vatandaşlarımıza aktarmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda özellikle yurt dışında yardım ulaştırdığımız insanlarımızın yoğun ilgi ve alakası ile karşılaştık. Bu anlamda vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı davranmalarını sağlayabilmek amacıyla kurduğumuz bu standlarda onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi. Kurban Bayramına kadar, Sabah 09.00’dan akşam 18.00’a kadar açık kalacak standda her gün 2 cami görevlisi dönüşümlü olarak vatandaşları kurban konusunda bilgilendirecek.  
 
Editör: Vitrin Haber