Sinop İl Müftülüğü tarafından, kurumda görev yapan vaizlerle istişare toplantısı yapıldı.

Sinop İl Müftülüğü tarafından, İrşat Hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak, dayanışma ve diyalogu arttırmak amacıyla ilimiz müftülüğünde görev yapan vaizlerle istişare toplantısı yapıldı.
Müftülük binasında İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Din Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Konukçu ve İl Müftülüğünde görev yapan vaizler katıldı. 
Toplantıda söz alan İl Müftülüğü Vaizleri, vaaz ve irşad faaliyetlerinin daha kuşatıcı olması ve farklı kesimlere ulaşması için neler yapılması gerektiğine dair fikirlerini, vaaz irşatta karşılaştıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktardı.
Mesleki hayatından hatıralarını paylaşan İl Müftüsü Mustafa Erkan, vaizliğin sadece “kürsü vaizliği” demek olmadığını, bunun yanında toplumun her kesimine birebir ilişkiler vasıtasıyla ulaşmak gerektiğini belirtti. Okullarda öğrencilerle, çarşıda esnafla, apartmanda komşularla sıcak ve samimi ilişkiler geliştirip Allah Rasülü’nün ahlakını, din ve mukaddesatı anlatmanın ehemmiyetini ifade eden İl Müftüsü Mustafa Erkan, din görevlisinin “örneklik” vasfını asla kaybetmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Karşılıklı fikir alışverişleri ile devam eden toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 
 
Editör: Vitrin Haber