Sinop Müftülüğü tarafından “Müftülükler Arası Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı” düzenlendi.

Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Müftülükler Arası Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Müftülük hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmaya yönelik üç oturum halinde düzenlenen çalıştaya, Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan başta olmak üzere İl Müftü yardımcıları Fatih Tavlaşoğlu ve Ramazan Dolu, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, İdari Mali İşler ve Personel Şube Müdürü Huzeyfe Çağlar, İlçe Müftüleri, İl ve İlçelerdeki Vaizler, Şefler ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmenleri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın açış konuşmasıyla devam etti. Ardından İlçe Müftüleri, Müftülükleriyle alakalı sinevizyon eşliğinde sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalıştay,  Camii İçi ve Camii Dışı Hizmetler, Eğitim Hizmetleri, İdari ve Mali Hizmetler, Personel Hizmetleri, Camii Merkezli Sosyal Faaliyetler gibi konuların değerlendirilmesi ve ardından Genel Değerlendirme ve Kapanışın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
Sinop’ta ilk defa bu tarz bir çalıştayın düzenlendiğini ifade eden katılımcılar, çalıştayın çok faydalı geçtiğini, müftülükler arası ilişkilerin bu tarz organizasyonlar sayesinde daha da gelişeceğini vurguladılar. 

Editör: Vitrin Haber