Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan bu akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bu gecenin Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, duaların ve tövbelerin kabul olunduğu mübarek bir gece olduğuna dikkat çeken Erkan, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni layıkıyla geçirmeliyiz” dedi.

Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşılan bu günlerde Kadir gecesine erişmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirten İl Müftüsü Mustafa Erkan, tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesinin, insanlık için kurtuluş vesilesi ve rehberi olan, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, duaların ve tövbelerin kabul olunduğu mübarek bir gece olduğuna dikkat çeken Erkan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, gaflet içinde geçirmiş olduğumuz ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve onlar için af dileyerek Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmetine sığınma  zamanıdır. 

İbadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilerek, her ayı Ramazan, her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşama hedefinde olmalıyız. Başta Doğu Türkistan, Mısır, Filistin, Suriye, Irak ve Myanmar’da ki kardeşlerimiz olmak üzere fakirleri, yetimleri, kimsesizleri, mültecileri ve bakıma muhtaç olanları unutmamalıyız.
Her mü’min iman sahibidir, her iman sahibi de imkân sahibidir. Hiçbir şeyimiz yoksa dualarımız da mı yok? diye düşünmeli ve kardeşlerimiz için bol bol dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Sinoplu kardeşlerimiz olmak üzere İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Mevlâmız’dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyor; 13 Temmuz Pazartesi gününü 14 Temmuz Salıya bağlayan gece İl Müftülüğümüzün organizesinde Alaaddin Caminde  icra edilecek olan Kadir Gecesi Kandil Özel Programına Sinoplu hemşehrilerimizi davet ediyorum” 
Editör: Vitrin Haber