Hz. Peygamber (SAV)’in dünyaya teşrifini ifade eden Mevlid Kandili’nin Müslümanlar için önemli gecelerden olduğunu ifade eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, bu aziz ve mübarek günlerin feyz ve bereketinden istifade edilmesi gerektiğini belirtti. Müftü Çelik Mevlit kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “29 Kasım Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sav)  dünyayı teşriflerinin 1446. Sene-i devriyesini idrak edeceğiz. 

Bugün âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyamıza teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle vurgulamak gerekir ki, bu aziz ve mübarek günlerin feyz ve bereketinden istifade ederken içimize yönelmek ve nefis muhasebesi yapmak, özeleştiriden kaçınmamak, insanlık nezdindeki görev ve sorumluluklarımızı hatırlamak, tarihten ders almak ve iyi, doğru ve güzelin timsali olma yolunda azmimizi yenilemek, hepimiz için bir huzur ve sükûn vesilesi olacaktır.

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de “Size öyle bir peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” buyrulur. Peygamber Efendimiz (sav)’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığı birlikte yaşadığı ashabına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsar. O’nun sözleri, insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbimize yönelten hatırlatıcı düsturlardır. Onun hayatı bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliğidir.

Bugün İslâm dünyasının içerisinde bulunduğu durumu, Efendimiz (sav)’in risaletinden ve onun rehberliğinde istifade edemediğimiz veya anlayamadığımızın bir göstergesidir. Aksi takdirde bizler Rasülüllah (sav) tam manası ile anlayabilseydik, İslam Âlemi birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde hayatımızı idame ettirirdik. “Ben, beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi özlüyorum.” buyuran Sevgili Peygamberimizin bugün yaşadığımız acılar karşısında neler hissedeceğini tahmin etmek zor değildir. Kardeşlik bağlarının neredeyse ciddî yaralar aldığı bir zaman ve mekânda hem Efendimiz (sav) e hem de birbirimize kardeş olmanın iklim ve ortamlarını yeniden bulmak ve onun özlemini çektiği kardeşler topluluğu olmayı yeniden hatırlatmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Sinoplu hemşerilerimizin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, Bu müstesna günlerin manevi bereketinden istifade edebilmemizi, bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”
 
Editör: Vitrin Haber