İslam’ın şartlarından biri Hac İbadeti; Kabe’yi ve civarındaki ibadet için işaret buyurulan özel yerleri belirtilen vakit içinde usulüne uygun olarak ziyaret edip, yapılması gerekli menasiki yerine getirerek eda edilen farz ibadet olduğunu belirten Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik 2018 Hac başvuruları ile ilgili yaptığı yazılı açıklanmada şu ifadeleri kullandı; “ Hac başvuru kayıtları 2017 yılında Kur'aya katılanlardan hacca gidemeyenler; “Kayıt Yenileme” işlemlerini Diyanet İşleri Başkalığı tarafından yenilenecektir. 2018 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt” yaptıracakların ilgili bankalara (21-29 Aralık 2017) 20 TL. ön kayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir.” 

KAYITLAR 29 ARALIK’TA SONA ERİYOR
2018 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenlerin 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini hatırlatan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, müracaatların “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda veya doğrudan müftülüklere yapabileceğini söyledi. Çelik; “2018 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenler ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Başkanlığımız “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda veya doğrudan müftülüklere yapabileceklerdir.

Önceki yıllarda ön kayıtları bulunanlardan, 2017 yılında kayıtlarını yenilememeleri sebebiyle hac kurasına katılamayanların, 2018 yılı hac kurasına dahil olabilmeleri için ilgili bankalara 20.-TL ön kayıt ücreti yatırmaları halinde kayıtları önceki kura kat sayıları dikkate alınarak güncellenecektir.

Kaydı yenilenenlerden; geçmiş yıllarda yapmış oldukları il, ilçe ve kuraya birlikte gireceği kişilerde, hac konaklama tercihlerinde, adres ve cep telefonu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerdir.

İlk defa kayıt yaptıracaklardan müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat edenler; nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye mutlaka ekleyecek, Müftülükler de kayda aldıkları dilekçenin bir nüshasını müracaat edene verecektir” dedi. 

Hac kayıtları için anlaşmalı bankalar ise şöyle : Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım.

 
Editör: Vitrin Haber