Sinop İl Müftülüğü'nde ilk kez düzenlenen,  görev devir teslim törenine İl Müftüsü Ali Hayri Çelik,İl Müftü Yardımcıları Fatih Tavlaşoğlu,Mehmet İzci, Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan, Ayancık İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Saraydüzü İlçe Müftü V. Yusuf Nayıroğlu,  Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Durağan İlçe Müftüsü Safi Çınar,daire personeli ve Din Görevlileri katıldı. 

Devir teslim töreni Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdullah Güney’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Devir teslim töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Müftü Çelik’e yeni görevinde başarılar diledi. Tavlaşoğlu; “Bir süredir İl Müftülüğü görevine vekalet etmekteydim. Bu zaman zarfındaDiyanet işleri Başkanlığımızın vizyonu ve misyonu doğrultusunda, sizlerle birlikte Rabbimizin rızasını kazanacak işler yapmaya gayret ettik.Cenabı Hak ecrini mükâfatını zayi eylemesin. Bir süredirvekaletenyürüttüğüm bu ulvi görevi şimdi asıl sahibine teslim ediyorum. Cenab-ı Hak İl Müftümüz Ali Hayri Çelik’e muvaffakiyetler ihsan buyurarak, Sinop’umuz için hayırlı işler yapmasını nasip eylesin.”dedi.

Programda İl Müftülüğü görevine atanması dolayısıyla Ali Hayri Çelik’e Sinop İl Müftülüğü cübbesi, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu tarafından giydirildi.

Sinop İl Müftülüğü Cübbesini giyen Ali Hayri Çelik, Sinop’ta başarılı hizmetler yapmayı planladıklarını söyledi. Çelik; “Başkanlığımızın teklifi ve Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla 7 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan İl Müftüleri Kararnamesi kapsamında Sinop İl Müftüsü olarak atanmış bulunmaktayım. Bizleri bu göreve layık gören tüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Rabbim bu görevimizde bizlerin yardımcısı olsun. Bizleri utandırmasın” dedi.

BİRÇOK PROJE HAZIRLAYACAĞIZ
Sinop’un sosyo kültürel şartlarını göz önüne alarak çeşitli projeler üretmeyi planladıklarını söyleyen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, projeler hakkında bilgiler verdi. Çelik; “Projelerimiz dahilinde bölge koordinatörlerimiz olacak. 10 kişilik bir grup bir de Reisi olacak. Gençler önceliğimiz olacak. Her görevlimiz her ay Gençlerle yaptığı etkinliğin raporunu takdim edecek.Örneğin: Her hafta 6-7 gençle bir yerde oturup bir ayet bir hadis okunması bile yeterlidir.Her Hafta Kuran Yolu Tefsiri aranızda okuyacak haftada bir çaylı sohbet toplantısı yapacak ve durum değerlendirmesi yapacaksınız.Esnaf ve Gençler sohbet grubumuz olacak.Cenaze, Hastane, Huzurevi ekibimiz olacak. İmam-Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi Sorumlularımız olacak. Ortaokul ve Lise sorumlularımız olacak. 

HER ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ
Kandil Gecelerinin gündüzünde küçük bir hediyeyle okullarımız ziyaret edilecek.Sabah Namazı buluşmaları düzenleyeceğiz. Bu hizmetimizde ayağıma dolaşan her taş bir günahımızı affettirecek, her kaygı ve tasa derecemizi yükseltecek Hz Peygamberin Makamının yüceliğini taşıyacağız.

Bu günden itibaren açtığımız yeni sayfayla çıkacağımız bu kutlu yolculukta Rabbim yardımcımız olsun. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum Allah’a emanet olun.”dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Derneği Başkanı İsmail Aksoy İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’e hoş geldin diyerek yeni görevinde Cenab-ı Haktan Muvaffakiyetler ihsan etmesi temennisinde bulundu. Akabinde Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar’ın yaptığı dua ile devir teslim töreni sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber