Sinop'ta 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri öncesi İl Müftüsü Mustafa Erkan bazı kurumların ve e sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. 

Sinop'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile tüm kesimlere ulaşarak Hazreti Peygamberi en iyi şekilde anlatabilmeye yönelik, STK'lar ile kurumların görüş ve önerileri alındı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen davette katılımcılar 'Kutlu Doğum Platformunu oluşturdu.

İl Müftüsü Mustafa Erkan'ın ev sahipliğinde müftülük salonunda düzenlenen programda gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin; MÜSİAD ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen hazır bulunurken, programa: Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü adına Bülent Yılmaz,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına Seyit Bulat, Sinop Belediyesi adına Evren Bektaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Cengiz Keskin, AGD adına Kayıhan Özkaptan, Din Görevlileri Derneği adına İsmail Aksoy, Diyanet-Sen adına İbrahim Karakurt, Diyanet Vakıf-Sen adına Ramazan Demirsöz, Ensar Vakfı adına Muhammet Başoğlu, İlim Yayma Cemiyeti adına Emin Şimşek, SİMDER adına Yüksel Sandalcı, Türkiye Diyanet Vakfı adına Fatih Gürkan ve Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu katıldı. Boyabat Müftüsü İsa Sağlam ise programda misafir olarak bulundu. 

Kahvaltı ikramı ardından, konuşan İl Müftüsü Mustafa Erkan, bu yıl kutlu doğum etkinliklerinin “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” konusunun ele alınacağını söyledi. Erkan; "Ülkemizde sayılarının milyonları aşmış olması hasebiyle, birlikte yaşama kültürü konusuna ağırlık verilmesi düşünüldü. Bu yıl bu konuyu ön plana çıkartacağız. Sinop'ta belki yabancı uyruklu insanlarımızın sayısı çok değil ama, biz birbirimizle yaşama kültürü noktasında da eskiye nazaran çok iyi değiliz. Artık aileler bile çekirdek aileye dönüştü. Yakın ailelerimizden bile hayat şartları nedeniyle uzaklaştık" dedi. 

Programın sonunda ayrıca; 14-20 Nisan 2015 tarihleri arasında icra edilecek etkinliklere destek sağlamak amacıyla “Kutlu Doğum Platformu” oluşturuldu.

 

Editör: Vitrin Haber