Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban Bayramına bir kez daha erişmenin mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, tüm İslam aleminin ve Sinopluların kurban bayramını kutladı. Çelik; “Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu özel günlerdir. İslam Âleminin büyük bir coşku ve heyecanla beklediği Kurban Bayramına 21 Ağustos 2018 Salı günü kavuşmuş olacağız.
Her yıl gelen Kurban Bayramı bizlere hem bayramın sevincini, hem de İslâm'ın beş temel ibadetinden hac menasikini getirir. Hac ibadeti ve kurban bayramı bizleri Hz. İbrahim (as), Hz. İsmail (as) ve Hz. Hacer Validemizin hayatına götürürken diğer taraftan İslâm tarihini, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in örnek hayatını, ehl-i beyti, ashab-ı kiramı hafızalarımızda canlandırmamıza vesile olur ve Müslümanlara tarih sahnesinde süreklilik kazandırır” dedi.

KURBAN, HAC İBADETİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR
Kurbanının İslam’ın temellerinden biri olan Hac ibadetinin önemli bir parçası olduğunun altını çizen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, bu anlamıyla kurbanın dünyevileşmeye karşı ilahi bir uyarı olduğuna dikkat çekti. Çelik; “Kurban; aynı zamanda İslam’ın temellerinden biri olan Hac ibadetinin önemli bir parçasıdır. Arife günü, Arafat’ta dünyalıklardan soyunmuş, ihramlara bürünmüş, milyonlarca Müslüman, Rabbin divanına duracak; ellerini açacak ve bütün insanlık için duada bulunacak. Bugün bizler de, kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız. Zira kurban, Allah’a, yüce ve ilâhî olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır.
Kurban; Allah yolunda samimiyetin, fedakarlığın, cömertliğin ve teslimiyetin ifadesidir.
Kurban; Değerlerine yabancılaşan insanın başta Allah'a, kendisine, tabiata, canlıya, cansıza ve her şeye karşı yabancılaşmanın önüne geçmek için emredilmiş bir ibadettir 
Kurban; Kulluğun sadakat ve teslimiyetinin ifadesidir.
Kurban; Allah’ın rızası ve O'na kurbiyyetin gözetilerek yapılan ibadetin adıdır.
Kurban; Dünyevileşmeye karşı ilahi bir uyarıdır. 
Kurban; Modern hayatın bireyciliğe ve ben merkezli anlayışına mahkum ettiği insanı,  " İnsan insanın Cennetidir " inancına götüren ibadettir.
Bu duygu ve düşüncelerle Sinoplu hemşerilerimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor, bu müstesna günlerin manevi bereketinden istifade edebilmemizi, bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum” diye konuştu.