Yaz tatillerini camilerde düzenlenen Yaz Kur'an Kursları'nda geçiren öğrenciler için Sinop'ta bir çok kurum ve kuruluştan destek geliyor.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden spor ve eğlence gereçleri temini konusunda yardım talep eden İl Müftülüğü, bu kez de kurslara devam eden öğrenciler için İl Sağlık Müdürlüğü'nden sağlık taraması talebinde bulundu. Yapılacak faaliyetin bürokratik boyutu hızlı bir şekilde aşılarak, kurslara devam eden çocukların ilk grubu geçtiğimiz gün Aile Sağlığı Merkezi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. 
  
İl Müftüsü Yalçın Topçu; sağlıklı bir geleceğin, sağlıklı ve iyi eğitilmiş nesillerle olabileceğini belirterek, bu konuda kendi üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Topçu; "Bizlere bir hizmet sunacağımız zaman her türlü kolaylığı sağlayan dostlarımızla, arkadaşlarımızla, bu yaz sıcağına rağmen kurslara devam eden çocuklarımız için seferber olamaya devam edeceğiz. Başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman Açıkgöz beye, tüm bu hizmet seferberliğine katkıda bulunanlara teşekkür ederiz. Çocuklarımız için, yani bir sonraki neslin mihenk taşları için yeni planlarımız olmalı. Bunun için mücadele ediyoruz" dedi.
Editör: Vitrin Haber