Sinop İl Müftülüğü tarafından, merkez ve ilçe kız Kur'an kurslarında daha önce düzenlenen Dini Bilgiler Yarışması’nın il birinciliği yapıldı.

Halkeğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen 'İl Geneli Kur'an Kursları Arası Dini Bilgiler Yarısması'nda; Sinop Korucuk Köyü Kur'an Kursu, Ayancık Müftülük Sitesi Kur'an Kursu, Boyabat Bağlıca Kur'an Kursu, Dikmen Yaykın Köyü Kur'an Kursu, Erfelek Merkez Kur'an Kursu, Türkeli Güzelkent Köyü Kur'an Kursu, Gerze Merkez Çolak Hacı Kur'an Kursu'nu temsil eden yarışmacılar ter döktü. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada berabere kalan Sinop ve Boyabat ekibi, sorulan yedek sorularda kıyasıya yarıştı. Boyabat Bağlıca Kur'an Kursu altın soruda beraberliği bozarak il birincisi oldu. 

Tüm yarışmacılara teşekkür eden İl Müftüsü Mustafa Erkan, yarışmacıları ve soruları hazırlayan ekibe teşekkür etti. Erkan, "Lise dengi okullarımızı bırakın üniversite düzeyindekilerin bile güçlükle cevap verebileceği sorulara, yarışmacılarımız çok güzel cevap verdiler. En az cevap veren yarışmacılarımız 18-19 soruya cevap verdiler. Hepsini tebrik ediyorum. Bu yarışmalar birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile oluyor. Tabi eksiklikler olabilir. Eksiklikler ve hatalarımız olduysa yarışmacılarımız haklarını helal etsinler. Güzel bir yarışma oldu. İnşallah ilerleyen süreç içerisinde il birliği ile daha da güzel programlarda beraber olmayı temenni ediyorum" dedi. 

Yarışma hakkında bilgi veren Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu'da şunları söyledi; "Diyanet İşleri Başkanlığımız 2015 yılında her ilde dini bilgiler yarışması adı altında Kur'an Kursu öğrencilerimizin yarıştığı bir program tertip etti. Önce biz Kur'an Kurslarımızın birincilerini seçtik. Daha sonra her ilçe kendi birincilerini seçti. Bu gün itibariyle de müftülüğümüz olan ilçelerimiz arasındaki ilimizi temsil edecek olan birincilerimizi seçtik. Kendilerine 25 soru sorduk. Bu sorular sonucunda Boyabat ve Sinop kursumuz bütün sorulara cevap vererek berabere kaldı. Yedek sorulara geçildi. Bunun sonucunda da Boyabat Kur'an Kursumuz altın soruya doğru cevap vererek yarışmanın birincisi oldu"

Yarışma ardından İl Müftüsü Mustafa Erkan ve eşi Nalan Erkan ile ilçe müftüleri tarafından yarışmanın birincisi ekibe ve tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. 
Editör: Vitrin Haber