Ayancık Müftülüğü tarafından İşitme Engellilere Yönelik “KONUŞAN ELLER” Hatim Programı Yapıldı.

Ayancık Müftülüğü tarafından, Müftülük Sitesi Kur’an Kursunda okuyan İşitme Engelli öğrenciler için “Konuşan Eller” hatim programı yapıldı.

Ayancık Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve el işareti ile İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Akabinde işitme engelli öğrenci Saide Kaya el işareti ile Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Müftülük Sitesi Kur’an Kursu öğrencisi olan Saide Kaya bir ay gibi kısa bir zaman zarfında Kur’an-ı Kerimi okumayı öğrendi, 4 ay gibi kısa bir zaman zarfında Kur’an-ı Kerimi hatmetti.

Ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ömer Ergül “Engelli ya da sağlıklı her insanın yeryüzünde Allah’ın yarattığı en değerli varlık olduğunu, Resmi bir araştırmaya göre ülkemizde yaklaşık 8 milyon 500 bin engelli kardeşimizin olduğunu, bunun da ülkemizde 100 kişiden 12’ sinin engelli (özürlü) olduğuna tekabül ettiğini, herkesin bir engelli adayı olduğunu, nice insanların sağlıklı iken bir trafik kazası sonucu, bir iş kazası sonucu, bir kalp krizi, bir damar tıkanması veya bir bulaşıcı hastalık sonucu sağlıksız, felçli, kötürüm, ortopedik ve görme özürlü olabildiğini”, ifade etti. Müftü Ergül konuşmasını Peygamber Efendimizin engelli kimselere yapılacak her türlü iyilik ve yardımı sadaka olarak değerlendirdiği sözleri ile bitirdi. Peygamberimiz (s.a.v) "Âmâya rehberlik etmen, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde anlatman, muhtaç bir kimseyi ihtiyacını tedarik etmesi için gerekli yere götürmen, derman arayan dertlinin imdadına koşman, koluna girip güçsüze yardım etmen, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen, bütün bunlar sadaka çeşitlerindendir..." Buyurmuştur.

Program Kur’an Kursu öğrencilerinin el işaretleri ile ilahi, hadis-i şerif ve çeşitli etkinlikleri ile devam etti, programda duygulu anlar yaşandı.

Program sonunda kısa bir konuşma yapan Kur’an Kursu öğreticisi Esma Ak ‘Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye engel değildir’ diyerek ‘emeği geçen öğrencilerine gayretlerinden dolayı teşekkür ederek bu görevi ifa ettiğinden dolayı memnun olduğunu dile getirdi.’

Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program işitme engelli öğrenci Saide Kaya’nın İhlâs, Felak ve Nas surelerini el işaretleri ile okuması ve yaptığı hatim duası ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber