Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan etkinlikte sahne alan öğrenciler izleyenlere duygusal anlar yaşattı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve sunuculuğunu Okul Müdürü Aydın Yılmaz'ın yaptığı program, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Hazreti Peygamber Efendimizin hayatından ve ayet-i kerimelerden örnekler veren Şaban Karataş, Hazreti Peygamber'in hayatının masal değil, gerçek ta kendisi olduğunu söyledi. 

Karataş; "Peygamber efendimizin hayatı hakkında, karakteri, seciyesi hakkında bilgi almak istiyorsak, başvuracağımız, şaibesiz kaynak Kur'an-ı Kerimdir. İlk vahiyden son vahye kadar Hazreti Peygamberin bütün mücadelesini, yaptıklarını, Kur'an paralelinde okuduğumuzda çok sağlıklı bilgi alacağınızdan emin olun. Hazreti Peygamber insanları zulümattan nura götüren insandır. Eğer bir insan karanlıklardan aydınlığa ulaşmak istiyorsa, başvuracağı kişi, örnek şahsiyat Hazreti peygamberdir. İnsanların saptığı o kadar farklı, değişik, cazibeli, albenisi olan o kadar zulmetler var ki, bunların hepsine Kur'an-ı Kerim 'karanlıklar' diyor. Bütün bu çıkmaz ve dolambaçlı yollardan, karanlıklardan insanları tutup çıkartan şahsiyet Hazreti Peygamberdir" dedi. 

Konuşma ardından öğrenciler tarafından Sinoplularla Peygamber Efendimiz ile ilgili yapılan röportajlar sinevizyonda yayınlandı. Okul öğrencilerinin solo ve koro halinde söyledikleri ilahiler ardından, yine öğrenciler tarafından Peygamber Efendimiz ile ilgili seslendirilen şiirler ise salondakilere duygusal anlar yaşattı. Program 'Veda Hutbesi'nin okunmasıyla sona erdi. 

Kutlu Doğum Programına; Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şubesi Başkanı Emin Şimşek, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yüksel Sandalcı, Halkbank Müdürü Raşit Canik, bazı STK'ların ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber