Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, yaklaşan kurban bayramı öncesinde, Türkiye Diyanet Vakfının ülke genelinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlattığı “Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi” organizasyonu hakkında bilgiler verdi.
Aile ve Dini rehberlik Bürosu önünde gerçekleşen tanıtım programında konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için vekaletle kurban kesim programı düzenlediğini söyledi. 
Bu yıl da yurt içinde ve dünyanın 145 ülkesinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla vekaletle kurban kesim organizasyonunun düzenlendiğini belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, tüm Sinopluları bu anlamlı organizasyona destek olmaya davet etti. Çelik; “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile 26 yıldır yurt içinde ve yurt dışında vekalet yoluyla kurban kesim kampanyası düzenlemektedir. Bu yılda “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla vekalet yoluyla kurban bağışı kampanyasını başlatmıştır. 
Peygamber Efendimiz (sav) “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifini kendisine misyon kabul eden vakfımız, yurtiçinde ve yurtdışında 145 ülkede kurban kesip etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmaktadır. 
Vakfımıza emanet edilen kurbanlar İslami usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarında, savaş ve afet bölgelerinde, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerde, Bir Müslümanın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır” dedi.

VEKALETLE KURBAN BAŞVURULARI BAYRAMIN 1. GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK
Vekalet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların yurt içinde 850 TL yurt dışında ise 625 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türkiye Diyanet Vakfı veya banka şubelerine yatırmak suretiyle veya Türkiye Diyanet Vakfı resmi internet sitesi üzerinden kampanyaya katılabileceklerini belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop’ta vekalet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyenlerin 20 Ağustos 2018 Kurban Bayramı'nın 1. Günü ne kadar Valilik karşısında bulunan Aile ve Dini rehberlik Bürosuna, Cami görevlilerine veya İl Müftülüğüne müracaat edebileceklerini ifade etti. Çelik; “Asırlardır mağdurların ve mazlumların yanında yer almış olan bir milletin evlatları olarak yeniden insanlığın umudu olma yolunda inandığımız medeniyeti inşa etmenin mutluluğu içerisindeyiz. vekalet yoluyla kurban, Afrika'ya Beyaz Adam Sadece kurban eti verip gidiyor, bizi sömürmeden köleleştirmeden yardım edip gidiyor demenin adıdır. Ömürlerinde bir kez et gören insanlara Türk milletinin Selam ve duaları ile kapılarını çalıp gariplerin mutluluğuna ortak olmanın adıdır. 
İlimizde vekalet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyenler 20 Ağustos 2018 Kurban Bayramı'nın 1. Günü ne kadar Valilik karşısında bulunan Aile ve Dini rehberlik Bürosuna, Cami görevlilerimize, veya İl Müftülüğüne müracaat edebilirler.
Vekalet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlarımız yurt içinde 850 TL yurt dışında ise 625 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türkiye Diyanet Vakfı veya banka şubelerine yatırmak suretiyle veya Türkiye Diyanet Vakfı resmi internet sitesi üzerinden kampanyaya katılabilirler” diye konuştu.
Konuşmanın ardından kampanyaya Sinop’tan ilk bağışı İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptı.
 
Editör: Vitrin Haber