Sinop İl Müftüsü Mustafa Erken, Kutlu Doğum etkinlikleri öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İl müftülüğü binasında gerçekleştirilen programda konuşan Erkan, kutlama programı hakkında gazetecilere bilgi verdi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında tüm yurtta kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasında Sinop'ta önemli etkinliklerin yapılacağını vurgulayan Erkan, bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana teması olarak "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlendiğini hatırlattı. 
 
Birlikte yaşama seferberliği başlatmalıyız!
Mustafa Erkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "İslam’ın yüce Peygamberi, herkese öncelikle Allah’ın yarattığı en değerli varlık; yani insan olması hasebiyle saygı duymuş ve muamelelerinde yüksek bir hoşgörü ve güzel bir iletişim içinde bulunmayı tercih etmiştir. Hz. Peygamberin diğer din mensuplarıyla olan münasebetleri, daha sonraki süreçlerde Müslümanlar için örnek olmuştur. Bu yüzden insanlık tarihinde başka din ve kültür mensuplarıyla bir arada yaşayıp ortak medeniyet oluşturmanın en güzel örneğini Müslümanlar vermiştir. 

Selçuklular zamanındaki İslam coğrafyası ile Anadolu Selçukluları zamanı, birlikte yaşama tecrübesi için önemli dönemleridir. Osmanlı dönemi ise bu tecrübenin evrensel planda yaşandığı bir süreçtir. Bütün bu dönem ve ülkelerde oluşan birlikte yaşama ortamının hazırlayıcı unsuru, İslam’ın kendi özelliğidir. İslam, gerek temel kaynaklarda gerekse asr-ı saadetteki uygulamalarında bu anlayışın sahibi olmuştur. 

Bizler birlikte yaşayabilmeyi sağlamak için yeni bir seferberlik başlatmalıyız. Birlikte huzur, barış ve güven içinde yaşama, ancak sağlam bir inanç ve ahlak zemininde gerçekleşebilir. Bu sebeple asıl önemli olan bunun, toplumun bütün bireyleri tarafından özümsenmesi ve adeta bir yaşam biçimi haline getirilmesidir” dedi.  

Tüm Sinoplular davetli
Kutlu Doğum haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenecek olan etkinliklere tüm Sinopluları davet eden Erkan, "Bu yıl ilimizde kutlu doğum haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. 15 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenleyeceğimiz konferansa konuşmacı olarak Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat DALGIN katılacaklardır. Ayrıca hafta etkinlikleri kapsamında 13 Nisan Pazartesi günü müftülüğümüzün konferans salonunda Kan Bağışı, 17 Nisan Cuma günü Alaaddin Camii bahçesinde Kutlu Doğum Aşı, Gül ve Hediye Takdimi, Çevre Köylerin Kutlu Doğum Programları, Hastane, Esnaf, Kamu Kurum ve dernek ziyaretleri yapılacaktır. Katılımlarınızdan memnuniyet duyduğumuz siz değerli basın mensupları aracılığı ile Kutlu Doğum etkinliklerine halkımızı davet ederken Kutlu Doğum haftalarını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

İl Müftüsü Mustafa Erkan, program bitiminde gazetecilere Kuran'ı Kerim hediye etti. 

Editör: Vitrin Haber