Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2015 Yılı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında hutbe okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya Sinop’un da içinde bulunduğu birçok ilden din görevlisi katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2015 Yılı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında cami görevlilerinin yeteneklerinin geliştirilmesi, planlı çalışma alışkanlığı kazandırılması ve mesleklerini icra etmede cesaretlendirilmesi amacıyla Din Görevlileri Hutbe Okuma Bölge Yarışması Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Amasya, Çorum İllerindeki İl Birincilerinin katılımıyla Trabzon Merkez Ortahisar İlçesi Mehmet Akif Ersoy Camiinde gerçekleştirildi. 
Karadeniz Bölgesi Ezanı Güzel okuma finaline; Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat ve Sinop illerinden din görevlileri katıldı.

Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir’in Komisyon başkanlığını, KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokdemir, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Hayati Doksanoğlu ile Ortahisar İlçe Müftüsü Adem Aygül’ün üyeliğini yaptığı jürinin değerlendirmeleri sonucunda; Giresun İli Bulancak İlçesi Merkez Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Yusuf Bektaş birinci oldu.
Birinciliği Giresun ilini temsilen Yusuf Bektaş, İkinciliği ise Çorum İlini temsilen Bekir Sayın ve Üçüncülüğü de Samsun ilini temsilen Sabri Kengil elde etti.
Çok sayıda vatandaşın ilgi ve heyecanla takip ettiği yarışma sonunda birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın ve diğer yarışmacılara bir gram altın hediye edildi.

Hutbe okuma yarışmasının Türkiye Finalinin 09 Ağustos 2015 tarihinde Ankara'da yapılacağı belirtildi.  
Editör: Vitrin Haber