Deniz Şehitleri Hacı Ömer camisi’nde Yaz Kur'an Kursuna devam eden öğrenciler, edindikleri dini bilgilerin yanı sıra her hafta alanında uzman isimlerden değişik konularda bilgiler alacak. 

Okulların tatile girmesi ile birlikte başlayan yaz kuran kurslarında, öğrencilere dini bilgilerin yanı sıra sosyal alanlarda da eğitimler veriliyor. Deniz Şehitleri Hacı Ömer camisi tarafından başlatılan uygulama ile her hafta alanında uzman isimler kuran kursuna gelen öğrencileri ziyaret ederek, kendi alanlarında bilgiler aktaracak. Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisinde devam eden kursun açılış konuğu Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Dersi öğretim üyesi Mustafa Öztoprak oldu. Öztoprak, Yaz Kuran kursuna katılan öğrencileri tatillerinde  yaz kurslarına vakit ayırdıkları için tebrik etti. Öğrencilere yaz Kuran kursları  sonunda elde edecekleri hedefi yüksek tutmaları tavsiyesinde bulunan Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Dersi öğretim üyesi Mustafa Öztoprak, belki de ibadet hayatını sürdürecekleri  bilginin temelini oluşturacak kurs  fırsatını en güzel şekilde değerlendirmelerini istedi.

Öğretim üyesi olduğu ders alanı hakkında öğrencilere bilgi veren  Öztoprak; "Dinin temel kaynaklarından olan Kuran-ı kerim ve onun yaşama aktarılmış olan  peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hayatını  hedef alan Hadis  ilmi çok önemlidir olmazsa olmazıdır" dedi.

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Cami Görevlisi Muhammet Başoğlu, yaz Kuran Kurslarına olan talebin yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Başoğlu; “Günümüzde dini ahlak ve bilginin çocuklarımızın eğitiminde ne kadar önemli olduğunu müşahede etme fırsatı buluyoruz. Şunu  Aileler bilmedir ki biz sadece Yaz Kuran Kurslarına katılan öğrencilerimize Arap alfabesi değil  sadece sure dua değil  aile ile ilişkilerini helali haramı, temel itikadi konuları, Kuranı  anlattığı İslam’a Peygamberlerimizin örnek yaşantılarına kıssalarına ışık tutma  fırsatı bulabiliyoruz” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber