Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen kampanya ile üniversite öğrencilerinin de Beytullah’ı, Rasülüllah (sav) Efendimizi ve ziyaret edilmesi gereken yerleri ziyaret etme imkanı bulacaklarını belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, tüm öğrencileri bu fırsattan yararlanmaya davet etti. Çelik; “Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde okuyanlar başta olmak üzere tüm üniversite öğrencilerimizin bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarının artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla özel umre turu düzenliyor” dedi.

4 BİN ÖĞRENCİ, ÖĞRETİM ÜYELERİNİN REHBERLİĞİNDE UMRE YAPACAK 
Düzenlenecek programda 4 bin üniversite öğrencisinin öğretim üyelerinin rehberliğinde umre yapacaklarını ifade eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, programın detayları hakkında bilgiler verdi. Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Turlar 6-7 gün sürecek, Mekke-i Mükerreme'de kalış süresi  4-5, Medine-i Münevvere'de 2 gün olacak. Konaklama 3 kişilik odalarda olacak. Mekke-i Mükerreme’de otellerden Kabe’ye ulaşım servislerle sağlanacak. Ücretler kişi başı 2 bin 250 TL olarak belirlendi. Turlara katılmak isteyenlerin 25 yaşını doldurmamış olup ve Türk Hava Yolları miles&smiles üyesi olmak şartı aranacak. Öğrenciler, https://www4.thy.com/tkmiles/membersignin.tk?lang=tr link adresinden miles&smiles üyeliği yapabilecekler.
Umreye gitmek isteyen öğrencilerimiz, ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin veya taksitli olarak yatırabilecek. Bu kapsamda, öğrenciler, İlimiz Müftülüğü’ne müracaat ederek veya elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinden kayıtlarını yapabilecekler. Ücretler, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası şubelerine yatırılabilecek. İsteyenler,  Albaraka Türk Katılım Bankası’nın 6, Vakıfbank ve Halkbank’ın sunduğu 4 aya kadar taksit imkânından yararlanabilecek. Bu işlemlerden dolayı umre yolcusu öğrencimizden herhangi bir ücret farkı alınmayacak. Öğrencilerimizin İl Müftülüğümüze geçerlilik süresi en az 1 yıl olan pasaport teslim edilecek.

Üniversite öğrencilerimize yönelik Umre programının İlk kafilesi 22 Şubat’ta Sabiha Gökçen Havalimanından hareket edecek. Turlarımız haftada 4 gün 80’er kişi olarak planlandı. Her grubun başında en az 1 sorumlu öğretim görevlisi bulunacak.”
Editör: Vitrin Haber