2015 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında erkek din görevlileri arasında Hafızlık Bölge Yarışması yapıldı. Rize’de gerçekleştirilen yarışmaya Sinop’un da içinde bulunduğu Karadeniz illerinden hafızlar katıldı. 

Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan programda ilk olarak Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan bir konuşma yaptı. Karadeniz’in çeşitli illerinden gelen misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Doğan, tüm katılımcılara başarılar diledi.  Daha sonra Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Keskin’in yarışma kuralları ve puanlamalar hakkında bilgi vermesinin ardından Din Görevlileri Hafızlık Bölge Yarışması için yarıştı.

Yarışmada İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Uzman Vaiz Abdulkerim Çelik, Öğretim Görevlisi Seyit Badır, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Keskin’den oluşan Hafızlık Yarışması Bölge Seçici Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu dereceye girenler belirlendi.

Yarışmaya Amasya’yı temsilen Hasan Bedirhan, Çorum’u temsilen Muzaffer Çolak, Giresun’u temsilen Fatih Fatsa, Ordu’yu temsilen Cemal Üste, Rize’yi temsilen Kadir Yılmaztürk, Samsun’u temsilen Mehmet Tokgöz, Sinop’u temsilen İsmail Şahin, Tokat’ı temsilen Mehmet Sazak ve Trabzon’u temsilen Aziz Aydın katıldı.
Yapılan değerlendirme sonucunda Hafızlık Bölge Yarışması birincisi Rize’den Kadir Yılmaztürk olurken ikinci Trabzon’dan Aziz Aydın ve üçüncü Amasya’dan Hasan Bedirhan oldu.
 
Editör: Vitrin Haber