Sinop İl Müftülüğü girişimleri neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İ.E.T.T. Genel Müdürlüğü’nden Bağcılar Belediyesi’ne verilmesi ve Bağcılar Belediye Başkanlığı’nın hibe etmesiyle Sinop İl Müftülüğü otobüsüne kavuştu.
Sinop İl Müftülüğü Kur’an Kursu hizmetlerinde kullanılacak olan otobüs, ilk seferini İmam Hatip Ortaokulunda tahsil gören ve Sinop Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda öğrenim gören öğrencileri Sinop’ta tarihi yerlerinden bir olan Paşa Tabyalarına yaptı.

Sinop İl Müftülüğü Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda kalan öğrencilere Sinop’un tarihi yerlerini gezme tanıma imkanları sunuyor. Sinop İl Müftülüğü ’ne ait otobüsle Paşa Tabyalarına götürülen Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri tarihe tanıklık eden Paşa Tabyalarını gezdiler. Orada bulunan topları ve askerlerin kullandıkları yeraltında yapılan koğuşları ve cephanelik yerlerini ilgiyle gezdiler. Gezide çocuklara Paşa Tabyalarını anlatan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Paşa Tabyaları denizden gelebilecek saldırılardan tersaneyi korumak için yapılmış olduğunu anlattı. Gezi ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Çelik “öğrencilerimiz, ilimizin tarihini, ilimizin tarihi yerlerini tanımalarına, bize bu vatan toprağını emanet eden ecdadımızın mücadele ettiği yerlerden biri olan Paşa Tabyalarını gezme ve tanıma imkanı buldular. Öğrencilerimizin tarihi yerleri tanımaları için gezi programlarımız devam edecektir. Otobüsümüz hayırlı olsun ” dedi.
Öğrenciler geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’e teşekkür ettiler.
Geziye İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, İl Müftülüğü Vaizi Güneş Öztürk ve Hasibe hatun Kur’an kursu Öğreticisi Kenan Dönmez ve Öğrenciler katıldı. 
Editör: Vitrin Haber