Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2014 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Alaaddin Camii’nde  ‘Cami ve Gençlik Buluşması’ programı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2014 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, caminin gençler için entelektüel düzeyi üst seviyede sohbetlerin yapıldığı mekanlar olduğu, camilerde asr-ı saadette olduğu gibi dünyevi meselelerin konuşulabildiği, gençler için şehrin buluşma noktalarından birinin de cami olabileceği, camilerin gençler için her zaman açık olduğu gibi gerçekleri ortaya koyma ve üniversite gençliğini camiyle buluşturma amacıyla ilimizde de Alaaddin Camii’nde  ‘Cami ve Gençlik Buluşması’ programı gerçekleştirildi.

Gençleri şehirlerin kalbi olan Camilerde buluşturmak ve bu konuda toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla belirlenen ‘Cami ve Gençlik’ temasıyla gerçekleştirilen “Cami ve Gençlik Buluşması’ Programında Alaaddin Camii Uzman İmam-Hatibi Abdullah Ergin, Alaaddin Camii’ne gelen gençlerle sohbette bir araya geldi. Samimi bir ortamda geçen programda gençler Uzman İmam-Hatip Abdullah Ergin’i ilgiyle dinlediler.

Gençlerden gelen talep doğrultusunda Ergin sohbette, ilahi çağrıya kalbi huzur ile çıkabilmenin, namazı huşu ile eda edebilmenin yollarını anlattı.
Sohbet esnasında gençlere sorulan: “Camide nasıl bir İmam-Hatip istersiniz? Sorusuna gençler: “Sabırlı, söylediklerini yaşayan, iletişim kurma becerisi olan, mesleğini severek yapan, görevine bağlı, mütevazi ve işinin ehli” bir görevliyi Camide görmek istediklerini söylediler.
 
Program sonunda sohbete katılan gençlere baklava ve içecek ikramı yapıldı. Gençler bir sonraki hafta katılımı daha da artırmak için gayret göstereceklerini söyleyerek vedalaşarak ayrıldılar. 
 
Editör: Vitrin Haber