İl Müftülüğünde düzenlenen mülakat Müftü Mustafa Erkan başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci ve Erfelek ilçe Müftüsü Mikail Özkan'dan oluşan komisyon tarafından gerçekleştirildi. 

Mülakat öncesi Sınava gireceklere konuşan İl Müftüsü Mustafa Erkan programın amacı hakkında bilgiler verdi. Erkan; “İlimiz ve ilçelerimiz Köy ve Mahalle Kur'an Kurslarında 2015-2016 Eğitim-öğretim dönemi içerisinde ihtiyaç duyuldukça görevlendirmek üzere geçici(fahri) öğretici alımına esas olmak üzere sıralamayı tespit etmek amacıyla müftülüğümüzce sözlü mülakat yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an Kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini hedeflemektedir. Bu doğrultuda hazırlanan Kur'an Kurslarında hizmet çeşitliliği projesi kapsamında mesai saatleri içerisinde Kur'an Kurslarına gelemeyen kamuda veya özel sektörde çalışan vatandaşlarımızın iş saatleri dışında veya hafta sonları Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenebilmesi amaçlanmaktadır. Bu gerekçeden hareketle muhatap kitlenin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Önlisans ve yeterlilik belgesine sahip İ.H.L. mezunu olan ve görev almak isteyenlerin bu mülakata girmeleri gerekmektedir" dedi. 

Yapılan mülakatı geçenlerin ihtiyaç duyulan Kur’an Kurslarında gerekli yazışmaların akabinde görevlendirileceği belirtildi. 

 
Editör: Vitrin Haber