Program başlangıcında geçtiğimiz günlerde yapılan hain saldırıda şehit düşen asker, polis ve siviller için Ankara Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir tarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında İslam Tarihi Sohbetleri başlığı adı altında İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu Sinop Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye çok sayıda katılım olduğu ve salona giremedikleri halde dışarıda bekleyenlerinde olduğu görüldü. 

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Hem Mevlid Kandili ile gönüllerimizi huzur ve maneviyatla dolduran bir geceyi hem de yüreğimize ateşler koyan bombalı saldırıyla Beşiktaş’taki o hain terör saldırısı ile yüreğimizi yakan acıyı birlikte yaşadığımız ve şu günlerde de bilhassa Halep’te artık insanların başını kaldıracak yüzünün kalmadığı, alçaklığın ahlaksızlığın cinnet ve cinayetlerin içimizin adeta bir ateş lavına dönüştüğü böyle acı günler yaşadığımız şu günlerde tüm şehitlerimize gani gani rahmetler diliyorum. Sinop’tan da iki tane yavrumuz şehit oldu.

Dayanılacak gibi bir acı değildir bu. Allah ailelerine sabırlar versin. Evlat acısı çok zor dayanılamayacak bir şeydir. Ben Sinop’a daha öncede bir defa gelmiştim. Beni tekrar buraya davet eden tüm kardeşlerime ve müdürlerime çok teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelen nezaket gösterip buraya teşrif eden çok değerli ülkemizin geleceği üniversite gençliği can kardeşlerim kıymetli arkadaşlarım ve Sinop’un güzel insanları hepinize teşekkür ediyorum” dedi.