Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sinop İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Sinop’ta gerçekleştirilecek Hutbe yarışması öncesi yarışmacı öğrenciler belirlenen camilerde hutbe irad ediyor.

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, “Sinop İmam Hatip Lisesi son sınıfı öğrencilerine yönelik Cuma Tatbikatı çalışmamız kendi aramızda hep oluyor. Bu kapsamda son sınıf öğrencilerimizi ilimizin çeşitli Camilerinde tatbikat amaçlı görevlendiriyoruz. Bu uygulamayla özellikle vaaz için bir öğretmende başlarında görevlendirerek cemaatle buluşmanın daha anlamlı hale gelmesini kaynaşmanın, tanışmanın daha etkili olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisi İmam Hatip-i Muhammet Başoğlu ortak proje hakkında yaptığı açıklamada “Yıllarca özellikle ilimizde kapalı bir kutu olarak görüldü İmam Hatip Liseleri. Buradaki yaşayan öğrencilerin buradaki yetişen öğrencilerin, halkımızla, Sinoplularla buluştuğu bir pencereydi Camilerdeki tatbikat dersleri. Allah nasip ederse İl Müftülüğümüz aldığı kararla imam hatip lisesi öğrencilerimizin daha çok halkımızla buluşmalarını sağlamak açısında yarla olduğunu” ifade etti.
Editör: Vitrin Haber