Devlet Hastanesi, Otogar ve Sinop Üniversitesi'nin bulunduğu bölgeye yapılan ve Sinop'un ilk çelik konstrüksiyonlu camisinde sona yaklaşıldı. 

Ergonominin ön planda tutulduğu ve mimari yapısıyla dikkat çeken iki katlı cami inşaatında finansal olarak sıkıntı çekiliyor.   

Sinop Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Camisi adıyla yapılan yapının yerini bağışlayan, aynı zamanda cami derneğinde görevli Alaadin Özcan, caminin 100 bin TL daha borcu olduğunu belirterek, bu parayı temin etmek için kapı kapı gezdiklerini söyledi. Alaaddin Özcan, "Gerçekten şu an ödemelerimizde büyük sıkıntı oluştu. Halkımızdan yardım bekliyoruz. Halkımızdan 21 Eylül'de Sinop merkez ve köy camilerimizden cuma namazından sonra toplanacak yardımlarda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz" dedi.  
     
Konuyla ilgili konuşan İl Müftümüz Yalçın Topçu'da; "Sadaka-i Cariye dediğimiz kişiyi ölümsüzleştiren ölse dahi amel defterinde güzelliklerin eklenmesine vesile olan bu fırsat değerlendirilmeli. Bizler nasıl ecdadımızın bıraktığı eserlerde ibadet ediyorsak, gelin bizden sonraki nesillere bir mabet, bir ibadethane bırakalım. O eserin duvarın çatısında zemininde ölümsüzleşelim. Tüm Sinoplulara göstermiş oldukları hassasiyet ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
Sinop Fatih Sultan Mehmet Camisi için yardım etmek isteyen hayırsever, yardımlarını Ziraat Bankası Sinop Şubesi’nin 60574766-5001 nolu hesabına yapabiliyor. Konuyla ilgili telefonla irtibat sağlamak isteyen vatandaşlar 0535 414 22 67 nolu telefonu arayabilirler.
Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak