Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir açıklama yaptı. Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen kutlu doğum haftasının Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (sav)’i anma ve anlama açısında büyük önem taşıdığını ifade eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, bu anlamda hafta içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerin toplumumuzda büyük beğeni topladığını belirtti. Çelik; “1989 yılından beri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in miladi doğum gününü de içine alan 14-20 Nisan tarihleri arasında Peygamber Efendimiz’in örnek ahlakını, evrensel mesajları ve insanlığa kazandırdığı değerlerin değişik faaliyetlerle anlatıldığı bu haftayı Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası olarak belirlenmiş olup yıllardır Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (sav)’i anma ve anlama günleri olarak, toplumumuzda büyük beğeni toplamıştır” dedi. 

MÜ’MİN OLMANIN GEREĞİNİ VE SORUMLULUĞUNU ANLATACAĞIZ
Gerçek Mü’minin İman eden aynı zamanda da güvenen ve güven veren kimse olduğunu belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Mü’min olmanın gereğini ve sorumluluğunun bu hafta dolayısıyla insanlara anlatmanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. Çelik; “2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması da “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”  konusu olarak belirlenmiştir. Zira gerek toplumumuz gerekse dünyada güvenin, itimadın azaldığı, insanların birbirlerine karşı ihanet ettiği bir dönemde İslam tarihinde Müslümanların inşa ettiği Güven adasını bu asrın Müslümanları olarak yeniden inşa etmeliyiz. Mü’min İman eden aynı zamanda da güvenen ve güven veren kimse demektir. Bizler Mü’min olmanın gereğini ve sorumluluğunun bu hafta dolayısıyla insanlarımıza anlatmanın gayreti içerisinde olacağız.

Güven duygusu İslam dininin insanlara aşıladığı en değerli erdemlerden birisidir. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) en güzel vasıflarından bir tanesi Muhammedü’l-emin olmasıdır. O güvenilir bir kimse ve İslam’ın gelmesiyle beraber etrafında güven toplumu inşa etmiş bir gönül mimarıdır. Resulüllah (sav) Efendimiz mümini “ İnsanların Can ve malları konusunda kendisinden emin oldukları kimsedir”  şeklinde tarif etmiştir.

Bütün insanlık, güvensizlik girdabına girdiğinin farkındadır. Ancak güveni nasıl yeniden inşa edebileceği konusunda yaşanan tereddütler söz konusudur. Çünkü güven konusu insanın içinden başlar, güven konusu insanın kalbinde, insanın nefsinde tesis edilemediği zaman imanla, eman arasındaki ilişkiyi kurulamadığı zaman güveni tesis etmek mümkün olmaz. İnsanın içini kemiren korkular, endişeler, gelecek korkusu, fakirlik korkusu, ölüm korkusu, makam, mevki kaybetme korkusu, bütün bu korkular aynı zamanda insanı bir güvensizlik girdabına sevk etmektedir. Bu korkuları gidermenin yolu, gerçek emanı kalbe yerleştirmenin yolu gerçek bir imandır. Güvensizliğin, emanın kaybolmasının iki sebebi var, inançsızlık ve adaletsizlik. İnanca zulüm karıştırmak güveni de ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
Hafta kapsamında il genelinde ve ilçelerde çeşitli programlar düzenleneceğini belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğunu ifade etti. Çelik; “Bu hafta ilmi müzakerelerin yapıldığı, toplumda Peygamber Sevgisi’nin İlim-Hikmet boyutunda güzelliklerin yayıldığı, toplumda eksikliği hissedilen konuların işlendiği hafta içerisinde konular işlenmektedir. 

Sinop İl Müftülüğü olarak 18 Nisan 2017 Salı günü Atatürk Kapalı Spor Salonunda Konferansımız, Tasavvuf Musikisi Konseri, Ezgi, Naat ve ilahilerin yer alacağı bir programımız vardır. Hafta içerisinde her ilçemizde değişik faaliyetler icra edilecektir. Aynı şekilde Bayanlara yönelik, Cezaevine, Sevgi evleri ve Huzurevinde programlarımız gerçekleşecektir.

Halkımızın yoğun teveccühlerine mazhar olmuş bu haftanın feyizli ve bereketli geçmesini diliyor, Hz. Peygamber Sevgisinin hepimizi saran çevreleyen bir şemsiye gibi birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni eder ve saygılar sunuyorum” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber