Ümraniye Belediyesi, bu yıl da dopdolu bir Ramazan programı hazırladı. 6 ayrı nokta her gün yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verecek olan Ümraniye Belediyesi, 5 bin 500 aileye Sosyal Market’te kullanılmak üzere sosyal destek kartı yardımı yapacak. Ramazan boyunca ayrıca Sinop’un da içinde bulunduğu çeşitli illerin hemşehri derneklerinin kendi hemşehrileri ile buluşması için her gün farklı bir derneğe Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda iftar yemekleri de verilecek.

Her yıl hazırladığı Ramazan etkinlikleriyle binlerce Ümraniyeli'yi bir araya getiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl ki Ramazan ayı programını hazırladı. Belediye, vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmesi amacıyla çok sayıda kültürel etkinlikle dolu bir program hazırladı.

OSMANLI GELENEĞİ TEMCİD BİR KEZ DAHA ÜMRANİYE’DE CAN BULUYOR
Osmanlı geleneği Temcid, geçen yıl olduğu gibi bir kez daha Ümraniye’de idrak ediliyor. Unutulmaya yüz tutmuş Ramazanlara mahsus bir uygulama olan “Temcid Salâsı” Ümraniye Belediyesi tarafından Ramazanın, 10’unu 11’e bağlayan gecede Ümraniye’de bir kez daha hayat bulacak. Gecenin sessizliğinde orucun başlangıcını haber vermek üzere, Ümraniye’deki belirli camilerde okunan “Temcid-i Şerif” (Hz. Peygamber’e (sav) okunan naatlar) ile Ümraniyeliler sahura kalkacaklar. Ayrıca belediye önünde kurulacak olan sahur sofralarında da vatandaşlara sahur yemeği ikram edilecek.

ÇANAKKALE MOTİFLİ DEV ÇADIR VE ŞEHİTLİK ABİDESİ ÜMRANİYE MEYDANI’NA KURULDU
Ramazan için hummalı çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Meydan’ına kurduğu Çanakkale Şehitlik Abidesi ve Çanakkale esintilerini taşıyan stantta, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Her yaşa hitap eden dinletilerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne gösterilerine varıncaya kadar birçok etkinlik Ümraniyeliler ile buluşacak. Öte yandan Ramazanın 24’ünü 25’e bağlayan gecede Ümraniye Meydanı’nda binlerce vatandaş sahur sofrasında bir araya gelerek Bosna-Hersek Srebrenitsa Şehitleri için dua edecek. Yine Ümraniye Meydan’ına hemşehri dernekleri için hazırlanan özel tasarım stantlar da dernekler hemşehrileriyle buluşacak, yörelerinin kültürel motiflerini sergileyebilecekler. Ayrıca Şile-Ağva, Mersin, Ordu, Sivas, Rumeli, Çorum, Artvin, Samsun, Serhat İlleri, Van, Bolu, Yozgat, Rize, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Çankırı, Erzincan, Trabzon, Bayburt, Ağrı, Bingöl, Ankara, Balıkesir, Sinop, Gümüşhane, Kayseri ve Siirt hemşehri derneklerinin kendi hemşehrileri ile buluşması için her gün farklı bir derneğe Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda iftar yemekleri de verilecek.
HERGÜN 6 AYRI NOKTADA 5 BİN KİŞİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞACAK
Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, belediyeye ait tesisler ve ilçenin çeşitli noktalarında bulunan düğün salonlarının yer aldığı 6 ayrı noktada, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek. İftar yemekleri verilecek noktalar, Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı, Ezgi Düğün Salonu, Beşyıldız Düğün Salonu, Umut Düğün Salonu, Namlı Düğün Salonu ve Şark Düğün Salonu olarak belirlendi.
Ümraniye belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle iftarları düzenleyerek, vatandaşlarla bir araya gelecek. 10 ayrı mahallede mahalle büyüklüğüne göre 3 bin ya da 5 bin kişilik iftar sofralarında buluşacak olan vatandaşlar, Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştirerek hep beraber yeniden yaşayacak.

BİRÇOK ETKİNLİK ÜMRANİYELİLERİN BEĞENİSİNE SUNULACAK
Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla zengin bir içerikle Ramazan ayı etkinlik programı hazırlayan Ümraniye Belediyesi, her yaşa hitap eden dinletilerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne etkinlikleri ile Ümraniyelilerin beğenisine sunacak.
Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmezleri olan Hacivat ve Karagöz gösterileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ümraniye’deki Ramazan etkinliklerinin konuğu olacak. Bununla birlikte çocuk sinemaları, kukla oyunları, tiyatro oyunları, çeşitli sürpriz sahne gösterileri her gün iftar sonrası Ümraniye Meydanı’nda, Ümraniyelilerin ilgisine sunulacak.
Ümraniye Belediyesi, 5 bin 500 aileye Sosyal Market’te kullanabilecekleri sosyal market kartı yardımı yaparken, Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini daha sergileyecek. Belediye bu yıl da ilçede yaşayan binlerce yetim, öksüz ve şehit çocuklarını tespit ederek, onlara bayram kıyafetleri alabilecekleri kıyafet kuponu hediye edecek.

ÜNLÜ YAZAR VE HATİPLERDEN RAMAZAN’A ÖZEL SOHBETLER
Ümraniye Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında, ünlü yazar ve hatipleri Ümraniye’de ağırlayacak. Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Emin Ay, Necmettin Nursaçan ve Mehmet Talu sohbetleriyle Ümraniye Meydan’da yapılacak programlarla Ümraniyelilere hitap edecek.
“RAMAZAN PAYLAŞMA VE DAYANIŞMAYA VESİLE OLAN BİR AYDIR”
“Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan ayı hem rahmet hem de bereket ayıdır” diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kardeşlik ve paylaşmanın en üst mertebeye çıktığı böyle bir zaman diliminde belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Can, “Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza Ümraniye’nin 6 ayrı noktasında iftar sofrası kuracağız. Ayrıca yapacağımız Sosyal Market Yardımı ile Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız” dedi.
İftar yemeklerini belediyeye ait Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı ile ilçenin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında vereceklerini de ifade eden Başkan Hasan Can, “10 mahalleye yönelik mahalle iftarları vereceğiz. Yine düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan kutlamalarını da sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber