Yarışmaya İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu, İl vaizleri Ünal koca, Birol Demirci, her ilçeden birinci olarak il birinciliği için yarışmaya katılan öğrenciler, din görevlileri ve veliler katıldı.

Yarışma kızlar ve erkekler kategorisi olarak iki kategoride değerlendirildi. Yapılan yarışmada değerlendirmeyi İl Müftü Vekili  Fatih Tavlaşoğlu başkanlığında İl Vaizlerinden Ünal Koca ve Birol Demirci’den oluşan komisyon yaptı.
Yarışmadan önce konuşan İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu; “Sizler ilçelerinde yapılan yarışmada birinci olarak il birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazandınız. Sizlerin her biri bizler için birincisiniz. Lakin yarışmaların kuralı gereği içinizden biri birinci olarak belirlenecektir. Sizler akranlarınız arkadaşlarınız farklı işler ile meşgul olurken sizler Cenab-ı Hakk’ın kitabını, dinini öğrenmek üzere camilerimize Kur’an Kurslarımıza gidiyorsunuz. Sizleri dinimizi öğrenme hususunda göstermiş olduğunuz fedakarlıktan ve başarılarınızdan dolayı tebrik ediyor, Cenab-ı Hak’tan  bundan sonra da başarılarınızı daim kılmasını niyaz ediyorum. Sınav test usulü olacak sorular dini bilgiler, sure manası, ezber boşluk tamamlama şeklinde olacaktır. Sınavda hepinize başarılar dilerim” dedi.

Yapılan değerlendirme sonrasında erkekler kategorisinde Erfelek İlçesi Rabia hatun Kur’an Kursu      öğreticisi Mustafa Şahin’in öğrencisi İsmail Miktat Özkan  il birincisi olurken, Boyabat İlçesi Esentepe Fatih Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Yaşar Bilgiç’in öğrencisi Besim Tunç ikinci ve Dikmen Yaykın Köyü Kur’an Kursu öğreticisi Adem Polat’ın öğrencisi Mustafa Oğuz üçüncü oldu.

Kızlar Kategorisinde ise Dikmen İlçesi Yaykın Köyü Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Semiha Yurtseven’in öğrencisi Özlem Sabriye Gökçe il birincisi olurken,  Boyabat İlçesi Yeni Mah. Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Sağlam’ın öğrencisi Gülsüm Eraslan ikinci, Durağan İlçesi İsmail Bey Camii Kur’an Kursu Öğreticisi  Mehmet Akif Demirel’in öğrencisi Zeynep Efsa Demirel üçüncü oldu.

İl birincileri birer çeyrek altın ile ödüllenirken il ikincisi ve üçüncüsü gram altın ile ödüllendirildi. Yarışmaya katılan bütün öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından  Kur’an-ı Kerim ve kitap seti hediye edildi.
Yarışma toplu çekinilen fotoğrafın ardından sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber