Rehberlik Araştırma Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Nisan  ayı personel toplantısına İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Araştırmacı yazar Halil Atalay,  Personel Kısım Şefi Mahmut Yılmaz, Sinop merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri katıldı.

Açılış konuşmasını İl Müftü yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu’nun yaptığı toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik personele hitap etmesiyle devam etti.
Gündeme dair konuların görüşülmesinin akabinde Araştırmacı yazar Halil Atalay bir konuşma yaptı. 

Görevimiz ile alakalı ne yapabilirim diye dertlenmeden muvaffak olmak çok zordur diyen Araştırmacı Yazar Atalay sözlerine şöyle devam etti; “ Rasülüllah (sav) Efendimiz bir hadisi şerifte “Mü’minin her hali faydalıdır. Ona gitsen sana faydalı olur. Kendisiyle istişare etsen (akıl danışsan)sana (fikriyle)menfaat verir. Şayet onunla ortaklık veya arkadaşlık yapsan, sana (dünyevi, uhrevi) yararlı olur. Mu’minin her işi faydalı olmaktan ibarettir.”(Feyzülkadir) buyurmaktadır. Sizler bu toplumun önderlerisiniz. Rasülüllah (sav) Efendimiz’ in varislerisiniz. Bizler her halimizle insanlara faydalı olmak ve insanlara Allah’ımızın emir ve nehiylerini anlatmak ile mükellefiz. O yüzden bizler gördüğümüz yanlışlıkları düzeltmek hususunda dertlenmeli ve o yanlışı düzeltmen yollarının arayışı içerisinde olmalıyız. Diyanet işleri Başkanlığımızın bu seneki Kutlu Doğum Haftası teması da ‘Hz.Peygamber ve Güven Toplumu’ olarak belirlemiştir. ‘EL-Mü’min’ Cenab-ı Hak’ kın isimlerinden bir tanesidir. Manası ise gönüllerde iman ışığı uyandıran, kendine sığınanlara emân verip onları koruyan, rahata erdiren, güven veren , tasdik eden demektir. Toplumumuzda açığa çıkan güvensizliği gidermenin yolu, gerçek emanı kalbe yerleştirmenin yolu gerçek bir imandır. Güvensizliğin, emanın kaybolmasının iki sebebi var, inançsızlık ve adaletsizliktir. İşte insanların gerçek İmana sahip olmalarını ve toplumumuzda güven duygusunu tekrar tesis edecek sizlersiniz ”dedi.
Konferansın sonunda araştırmacı yazar Halil Atalay’ın kaleme aldığı “Günü Hz. Peygamber ile Yaşamak” adlı eseri görevlilere hediye edildi.


 
Editör: Vitrin Haber