Sinop'un 2 bin 800 şehidi için 2 bin 800 Yasin-i Şerif okutuldu. Yasin-i Şeriflerin duası bu akşam Tersane mevkisindeki Hacı Ömer Camisinde yapılacak. 

Bir grup Sinoplu STK ve duyarlı vatandaşların oluşturduğu 30 Kasım Sinop Deniz Şehitlerini Anma Platformu tarafından bu akşam Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisinde okutulacak mevlid-i şerif için 2 bin 800 Yasin-i Şerif okutuldu. 

Platform adına konuşan  Muhammet Başoğlu, etkinliklerin Mevlid-i Şerif ile kalmayacağını ve bir çok programın icra edileceğini söyledi. Başoğlu; "İl Müftülüğümüz, anma programını gerek mevlid-i şerif ve diğer merasimlerle dini  bölümünü üstlenirken, sportif faaliyetlerimizi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz de satranç ve taekwando şampiyonasına destek verdi. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz gerek resim sergimize, gerekse anma  programımıza verdikleri destekleri ile  Sinoplu sanat sevenlere ulaşmamızı sağladı. Sinop Üniversitesi toplumun akademisyenlerimiz ışığında aydınlanmasına vesile oldular. Platformumuz ilk defa programlı ve bu kadar geniş bir şekilde gerçekleştirilen anma programlarına imza atmış oldu. Sayın Yaşar Tarakçı tarafından geniş bir kaynak yelpazesinden faydalanılarak kaleme aldığı kitabını basımını üstlenen, daha oluşum aşamasından itibaren bizlerden desteğini eksik etmeyen Sinop Belediyemize de teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu akşam 1853 yılında gerçekleşen Rus Baskını'nda Sinop Limanı'nda şehit edilen 2 bin 800 asker için 2 bin 800 Yasin-i Şerif okunduğunu kaydeden Platform Başkanı Muhammet Başoğlu, bu akşam saat 18.00'da Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisinde gerçekleştirilecek mevlid-i şerifte okunan Yasinlerin duasının yapılacağını sözlerine ekledi. Başoğlu tüm vatandaşları mevlit programına ve etkinliklere davet etti. 

30 Kasım Programı
28 Kasım Cuma günü saat 18.00'da Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisi'nde gerçekleştirilecek Mevlid-i Şerf ile başlayacak olan etkinlikler, Cumartesi günü satranç turnuvası, resim sergisi, Pazar günü; Taekvando şampiyonası, şehitlik yürüyüşü ile devam edecek. Etkinlikler Pazar günü saat 19.00'da Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilecek konferans ile son bulacak. 

Editör: Vitrin Haber