Engellerden arınmış, eşit ve erişilebilir bir dünya bizler içinde gelecektir Engellerden arınmış, eşit ve erişilebilir bir dünya bizler içinde gelecektir

27 Nisan 2024, Cumartesi günü yapılan etkinlikte Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla bir araya gelen gönüllüler çocuklara toprağı ve toprağın yaşam açısından önemini uygulamalı olarak anlattı.

TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci, projenin ikinci ayağı olan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında kalan çocuklarla, TEMA’nın kurucusu Hayrettin Karaca‘ya atfedilen “Toprak Dede” ruhuyla toprak sunumu, salon oyunları ve çocuklarla birlikte kompostun uygulamalı başlangıç  etkinliğinin yapıldığını bildirdi.

Özgür Cebeci, projenin birinci ayağı olan Sinop Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Huzurevi’nde 20 Mart 2024 tarihinde saksılara çekirdek ve fide dikimi yapıldığını, bakımı ve büyümesi sağlanmak üzere huzurevi sakinlerinin emniyetli ve sevgi dolu ellerine emanet edildiğini belirtti.

Cebeci ayrıca şunlar ifade etti; “Projenin, ‘Yediden Yetmişe TEMA’ başlığıyla daha sonra büyüklerin yetiştirdiği fidanları toprakla hep birlikte buluşturmayı ve küçüklerin hazırladığı kompostun her bir fidanın dikim çukuruna bırakılması gibi sembolik ama bir o kadar değerli anlam taşıyor. Fidanlar toprakla buluşup doğal gübre ile güçlendirildiğinde bu güzel proje tamamlanmış olacak.”

Kaynak: Haber Merkezi