Olay Kastamonu merkez ilçesine bağlı Dere köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, terk edilmiş bir araç bulan vatandaşlar, durumdan şüphelenerek ihbarda bulundu. İhbar üzerine köye gelen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terk edilmiş halde bulunan aracın yakınında su kanalının altına atılmış halde başı kesilmiş bir ceset buldu. Başı kesilmiş cesedin Araç ilçesi İğdir köyünde ikamet eden ve 3 gündür kayıp olan Adem Yeşilgil'e ait olduğu tahmin edilirken, jandarma ekipleri Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde Ş.K., N.K. ve E.Ö.’yü gözaltına aldı.

Cumhuriyet savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından ceset, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin kimliği otopsi incelemesinin ardından netlik kazandı.

Maktul Sinoplu

Güvenlik güçlerinin yaptığı inceleme ve yakınlarının teşhisiyle Dere köyü mevkisinde başı kesilmiş olarak bulunan erkek cesedinin Araç’ın İğdir köyünde yaşayan Sinoplu inşaat işçisi Adem Yeşilgil’e ait olduğu tespit edildi.

Adem Yeşilgil'in cenazesi bugün İğdir Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Sinop’a getirilerek, Durağan Kuzköy'de toprağa verilecek.

Adem Yeşilgil'in kızı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla babasının vefat haberini duyurdu.

Özel öğrencilerden karma sanat gösterisi Özel öğrencilerden karma sanat gösterisi

Muhabir: Merve Yerli