Kuzey atlantik paktı 4 Nisan 1949 tarihinde, 12 ülke tarafından imza altına alınan Kuzey Atlantik Antlaşması ile kurulan NATO'nun en önemli özelliği, antlaşma metinlerinde'de geçen, üye ülkelerden herhangi birine yapılan saldırının, tüm üye ülkelere yapılmış olarak kabul edilmesidir. NATO, (Sözde) hukukun üstünlüğü ve özgürlükleri tanıyan devletlerin barış ve güvenliğini sağlamak, ayrıca askeri, sosyal ve kültürel olarak birbirlerine destek sağlamak noktasında, ortak faydalar güden ülkelerin bir araya toplanması ile oluşturulmuştur. Türkiye natoya 1952 yılında dahil olmuş şu anki üye ülke sayısı 28 olmuştur.
Tam 65 yıldır nato üyesi olan türkiye abd'den sonra natonun ikinci en büyük ordusudur. Türkiye bu güne kadar natoya üye ülkeler için her türlü fedakarlığı yapmış, lakin hiçbir zaman karşılığını görememiştir ve hiç bir müşkilinde natoyu yanında bulamamıştır.. 
Üç gün önce meydana gelen nato tatbikatındaki skandal asla yanlışlıkla yapılmış bir hareket değildir. nasıl'ki 1992 yılında ege denizinde yapılan nato deniz tatbikatında saratoga gemisinden fırlatılan iki füzenin, muavenet gemimizi vurup 5 askerimizi şehit etmesi bir yanlışlık sonucu olmadığı gibi, 3 gün önce norveçteki nato kara tatbikatında 1inci ve 12inci cumhurbaşkanımızın hedefe konulması yanlışlığın değil Türkiye düşmanlığının bir neticesidir..
Bu olay göstermiştir'ki  ''c.i.a= fetö''  tipi yapılanmayı sadece islam ülkelerinde değil tüm dünya ülkelerinde kurmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fetö yapılanmasının sadece Türkiyenin sorunu olmadığını, tüm ülkelerin sorunu olduğunu defaatle ve ısrarla vurgulamasına rağmen, salağa yatan kulak tıkayan ülkeler bunun ne kadar doğru olduğunu kendi içlerinde vuku bulan hadiseler neticesinde yaşayarak görüyorlar ve görecekler..
Türkiye'yi sıkıştırmak ve diz çöktürmek için düğmeye basıldı. almanyası ingilteresi amerikası vs Topu birden saldırıyor. Ellerinde bulunan gizli servislerin kurduğu fetö pkk pyd ypg ve benzeri terör örgütleriyle, Dünyayı kendi istedikleri bir şekilde dizayn etmeye çalışan ve dünyanın zenginliklerinin üçte ikisi ellerinde bulunan birkaç aileden oluşan  dünyanın başına bela bu topluluk, neyin peşinde? evet tek gayeleri sapkın idaallerini yer yüzüne hakim kılıp dünyayı köleleştirmek istiyorlar; tıpkı eski fravunların ve tiranların yaptığı gibi..Karşılarında ise TÜRKİYE gibi dik duran doğruları söyleyen bir ülke istemiyorlar.. Aslında gerçek manada hiç bir ülke kendi kendini yönetemiyor. Dünya üzerinde tek hakimiyetin kendilerinde olduğuna inanan bu sapkın azınlık ''siyon'itler tarafından yönlendiriliyorlar. ispat isterseniz abd'ye bakın Tramp seçimlerden önce neler vaat ediyordu, şimdi neler yapıyor? seçimlerden önce tüm söylediklerini yutturdular; üstüne birde gargara yaptırıp tükürttüler. Dünyayı ateş çemberine atan bu guruh kandan ve kaostan besleniyor..
Neredeyse üçüncü dünya savaşı yaşanıyor ortadoğunun bağrında, saflar bir bir belirgenleşiyor; lakin henüz tam net değil.kim kiminle gerçek manada hareket edecek bunu ilerleyen safhalarda göreceğiz. belli olan bir gerçek varsa abd'nin kendi kurduğu terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğidir.. 15 temmuzda abd nato ve fetö işbirliğinin başarısız darbe girişiminden sonra, Görünen odur'ki gelinen bu noktada natonunda bir işlevselliği ve gereği kalmamıştır..
Türkiye binlerce yıllık köklü geçmişinden gelen tecrübelerle, tüm dünya ülkelerini siyon'itlerin bu tuzaklarına karşı uyanık olmaları gerektiği hususunda uyarılarını samimiyetle yapıyor. Bunun neticesidir'ki her yönden saldıyorlar lakin yokluğun en ağırını, acıların en katmerlisini yaşamış olan bu milletin neler yapabileceğini yaşayarak gördüler ve yine görecekler. ortadoğu bu alçaklar için ikinci bir viatnam olduğunda artık ayakta duracak takatları kalmayacak vesselam...