Gerze ilçesinde CHP'de yapılan ön seçimlerde Osman Belovacıklı 259, Bülent Eryılmaz 148, Ahmet Uyanıksoy 33, Orhan Ertuğrul 7 ve Ali Ateş ise 6 oy aldı. Buna göre CHP'nin Gerze Belediye Başkan Adayı Osman Belovacıklı oldu. 

CHP Sinop İl Baykanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya, "Gerze ilçemizde yapılan Örgüt Denetimindeki Ön Seçim sonucunda en çok oyu alan aday  Osman Belovacıklı 'yı tebrik ediyor, örnek tavırlarıyla ön seçim sürecine katkıda bulunan Bülent Eryılmaz, Ahmet Uyaniksoy, Ali Ateş ve Orhan Ertuğrul 'a teşekkür ediyorum. Seçimlerde emek veren İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve Yöneticilerine teşekkür ederiz. Gerze'de seçimleri birlik ve beraberlik içerisinde mutlaka kazanacağız" dedi.

Vali Özarslan köy ziyaretlerine devam ediyor Vali Özarslan köy ziyaretlerine devam ediyor

OSMAN BELOVACIKLI 

Osman Belovacıklı, 25 Haziran 1959 yılında Gerze’de doğdu. İlköğrenimi İnkılap İlkokulunda, ortaöğrenimini Gerze Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Sinop Eğitim Enstitüsü'nde tamamladı. Sırası ile Gürsökü İlkokulu, Dikmen Şeyhhüseyin İlkokulu, Sarnıç İlkokulu ve Yakakent köylerinde 2000 yılına kadar öğretmen olarak görev yaptı. 2000 yılında Yakakent 100.Yıl Pansiyonu İlköğretim Okuluna, okul müdürü olarak atandı. 2005 yılı Temmuz ayında emekli olup Gerze’de ticarete başladı. 2007 yılının sonunda Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı oldu. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP'den Gerze Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014 mahalli idareler yerel seçimlerinde, yeniden Belediye Başkanı seçildi.  Belovacıklı 31 Mart 2019 seçimlerine kadar belediye başkanlığı görevini yürüttü Eşi de kendi gibi emekli öğretmen olan Osman Belovacıklı; iki kız babasıdır.

Editör: Furkan Alperen Demir