Sinop Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, vatandaşları ormanlık alanlar ve koruma statüsündeki bölgelere konulan bilgilendirici ve uyarıcı tabelalara zarar vermemeleri konusunda uyardı.

Bayazıt, yaptığı açıklamada, Sinop'ta ormanlık alanlarda ve koruma statüsünde önem arz eden çeşitli yerlere uyarı ve bilgi levhaları dikildiğini, bazı kendini bilmez şahıslar tarafından levhaların kırıldığı, yerinden sökülerek derelere atıldığı ve tüfekle hedef tahtası haline getirildiğini söyledi.

Doğasıyla öncelikli turizm bölgesi olan Hamsilos ve Sarıkum tarafında bulunan uyarı ve bilgilendirme levhalarının zarar gördüğünü belirten Bayazıt, "İster ormana, ister diğer kamu kurum ve kuruluşlara ait olsun, bu tür sorunlar sürekli yaşanıyor ve bu konuda özellikle trafik ve karayolları levhalarına zarar veriliyor" dedi.

Bayazıt, zarar gören ve tamamen imha edilen levhaların değiştirilmesiyle büyük maddi kayıplar meydana geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:"Bunu tüm kamu kurum ve kuruluşları adına söylersek devlet yılda milyonlarca liralık zarara uğruyor. Bu durum ülkede ciddi sorun, ciddi maliyet oluşturuyor ve bunu yapanlar farkında olmadan hem kendine zarar veriyor hem de bölgeyi tanımak için gelen kişilerin levhalardan faydalanmasının önüne geçiyor. Dolayısıyla çeşitli bitki türlerini ve hayvanları tanımak için bölgeye gelenler yön levhası ve bilgi levhasını göremeyince alanı tanımakta zorluk çekiyor."
Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü olarak bölge genelinin tanıtımı ve ikaz levhalarının yapılmasıyla ilgili 385 bin liralık bütçe ayrıldığını kaydeden

Bayazıt, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bunun 100 bin lirasını Sinop tanıtım ve ikaz levhalarının yapılması için ayırdık ve bu kapsamda çeşitli alanlarda bulunan levhalarımızı güneşten, yağmurdan, kardan, rüzgardan etkilenmemesi yönünde özel malzemelerden yaptırdık ama hala kendini bilmezler devlet malına zarar vermeye devam ediyor. Mesela Hamsilos Tabiat alanına bilgilendirme, yönlendirme tabelaları koyduk. Kendini bilmez bazı şahıslar 'ateşli piknik yapmayınız' yazılı tabelayı oradan kaldırmış ve o yere iki taş koyarak mangal yakmış. Vatandaşlarımızın bu konuda artık duyarlı ve dikkatli olmalarını istiyoruz."

AA
Editör: Vitrin Haber