Her yıl, ocak ayı sonları ile şubat ayı başlarında ülkemizin pek çok ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen KOSKS, Sinop’ ta, Gerze kıyılarından başlanılarak Sarıkum Gölü, Aksaz, Hamsilos, Akliman ile Sinop merkez kıyı şeritleri ile birçok bölgeyi kapsadı. Daha önceden belirlenen noktalarda yapılan sayımlarda; su kuşları türleri ve sayıları hakkında bilgiler kayıt altına alındı.

2017 yılında gerçekleştirilen kuş gözlem çalışmaları ile farklı türlerde, 16 bin 559 kuşun tespit edildiği Sinop’ ta, 2018 yılı verileri 2018 KOSKS raporunun sunulması ardından açıklanacak.  
DKMP 10. Bölge Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Şubesi,  DKPM Sinop İl Şube Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi personellerince gerçekleştirilen 2018 KOSKS ile elde edilen veriler, diğer illerde yapılan sayım sonuçları ile birleştirilerek KOSKS Raporu oluşturulacak. Rapor neticesinde, “Kuş Bank” internet sitesine girilecek sonuçlar ile hangi bölgelerde daha fazla birey ve türün bulunduğu, hangi alanların koruma altına alınacağı saptanmış olacak. 
Editör: Vitrin Haber