Su kaçağı bulma yöntemleri artık eski yöntemlere göre çok daha kaliteli ve kesin sonuç veren yöntemlerdir. Bu yöntemler uygulandığında su kaçağı nerede olursa olsun bulunabilmekte ve gerekli onarım çalışmaları yapılabilmektedir. Bu yöntemlerde kullanılan cihazların önemi bir yana, bu cihazları kullanan tesisatçıların uzman olmasıda çok önemli olmaktadır. Bundan dolayıda su kaçağı gibi bir tesisat sorunu ile karşılaştıysanız mutlaka bu alanda profesyonel hizmetler veren bir tesisat firmasıyla anlaşmalısınız. Bu durumda hem problemli bölgeyi hiç bir yeri kırmadan bulmuş ve onarımınıda hızlı bir şekilde yaptırmış olursunuz.
Su Kaçağı Bulma Yöntemleri Nelerdir?
Günümüz teknolojisi sayesinde kullanılan su kaçağı bulma yöntemlerinin en önemli yanı kırmadan su kaçağı bulmada avantaj sağlamasıdır. Su kaçağı bulma yöntemlerinden en çok kullanılan 2 yöntemden kısaca bahsetmek istiyoruz. Bunlardan ilki ve en çok kullanılanılan yöntem kameralı cihazla su kaçağı bulma yöntemidir.
  • Kameralı cihazla su kaçağı bulma yöntemi
Kameralı cihazla görüntüleme ile yapılan bu su kaçağı bulma yönteminde duvara doğru tutulan, tabancayı andıran ve kullanan tesisatçıya dönük bir kameralı sistem kullanılmaktadır. Bu sistemde ekrandan bakıldığın gece görüş sistemi gibi ekrana gelen yansımalar su kaçağının yerini tespit etmeyi kolaylaştırmaktadır. Tabiki cihazın özellikleri konusunda bilgi sahibi olmak ve doğru kullanmakta büyük önem arz etmektedir.
Diğer bir su kaçağı bulma yöntemi ise akustik dinleme cihazı ile su kaçağı bulma yöntemidir.
  • Akustik dinleme cihazıyla su kaçağı bulma yöntemi
Akustik dinleme cihazıyla yapılan su kaçağı bulma yönteminde bir kulaklık yardımıyla, duvara yada zemine tutulan bir iletken  parçada kullanılarak alınan ses sinyalleri ile çalışma yapılmaktadır. Bu cihaz sayesinde kulaklığa iletilen sesler su kaçağı olan yeri kesin olarak tespit etmede çok önemlidir. Sessiz bir ortamda yapılması gerekmektedir. Bu sayede yanılma riski en aza indirgenmekte ve yüzde yüze yakın başarı oranına ulaşılmaktadır.
Su Kaçağı Bulma Yöntemlerini Uygulayan Tesisat Firması
İstanbul’da ikamet ediyorsanız ve yukarıda bahsetmiş olduğumuz su kaçağı bulma yöntemlerini uygulayan bir firma arayışındaysanız sizlere tavsiyemiz Metro Tesisat firmasıdır. Sitelerini incelediğimizde bu konuda ne kadar çok bilgili olduklarını ve site üzerinde sorduğumuz soruya hızlı bir dönüş yaptıklarına şahit olduk. Bu işe gönül verdikleri ve müşterine karşı ilgili davrandıklarını yapılan yorumlar sayesinde de gözlemlemiş olduk.
Bu su kaçağı bulma yöntemleri hakkındaki paylaşımımızı nasıl buldunuz?

Advertorial

 
Editör: Vitrin Haber