Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından Sinop’ta ve Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santrallere karşı bir basın açıklaması yapıldı. 

Sinop Uğur Mumcu meydanında bir araya gelen NKP üyeleri Sinop’ta ve Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santrallerden bir an önce vazgeçilmesini istedi. AK Parti hükümetinin “Rus Ruleti” oynadığını belirten NKP üyeleri, Gelişmiş Batı ülkelerinin Nükleer Santrallerle enerji üretiminden vazgeçerken ve bir kısmı da vaz geçmişken; AK Parti iktidarının bu kirli enerji türünü ülkemize dayattığını belirttiler. 

Doğaya, canlıya ve insana saygısı olmayan, tüm hukuk kurallarını ve yasaları çiğneyerek, sahte ÇED raporuyla Akkuyu Nükleer santralinin temeli hukuksuz bir şekilde atılmıştır. Akkuyu Nükleer santral projesinin hukuki temeli yoktur. Bu proje; ayıplı bir nükleer santralin ayıplı yatırım kararının ayıplı bir uygulamasıdır. Sinop Nükleer Karşıtı Platform Yürütme Kurulu Adına Sinop NKP Basın Sözcüsü Saygın Doğan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Dün hukuku çiğneyenler, yarın kendileri için hukuk arayacaklardır. Sahte ÇED raporu ayaklarına dolanacaktır. “Akkuyu Enerji” yi milli enerji olarak reklam edenler, Türkiye halklarını kandırabileceklerini sanıyorlarsa aldanıyorlar. Çünkü halkı kandırmaya ne siyasal iktidarın nede Rusatom şirketinin gücü yetmeyecektir. Bütün çabaları boşa çıkacaktır. Bizler Sinop Nükleer Karşıtı Platform olarak tüm bileşenlerimizle birlikte; ne Akkuyu’da, ne Sinop’ta ne de Türkiye’nin herhangi bir yerinde Nükleer santral yapılmasına izin vermeyeceğiz. 1 Nisan 2015 sabahında tanyeri ağarmadan; 550 milletvekili bulunan TBMM de, sadece 191 kişisinin katıldığı ve 181 inin “evet” diyerek onayladığı Sinop Nükleer Güç Santralinin; AKP ve Japon ABE hükümetlerinin anlaşması içinde aynen yukarıda değindiğimiz sözlerimiz geçerlidir. Hele hele Türkiye’de yaşayan insanlara küfredenlerin üretecekleri hiçbir enerji türüne ihtiyacımız yoktur. Sinop Uğur Mumcu meydanından bir kez daha AKP hükümetine ve yandaşı Cengiz İnşaat Firması yetkililerine sesleniyor ve uyarıyoruz. Girdiğiniz yol, yol değildir! Ülkemizi ekonomik, siyasi ve çevresel yönden olumsuz etkileyecek ve enerji alanında daha da dışa bağımlı hale getirecek bu lanet ve kirli enerji projesinden derhal vazgeçiniz.”

Editör: Vitrin Haber