“İki Teker Hürriyet” sloganıyla geçtiğimiz yıl SANKO Üniversitesi sponsorluğunda doğayı korumak amacıyla Akdeniz ve Ege sahillerinde pedal çeviren Boran Ovayolu, bu yıl yine SANKO Üniversitesi desteği ile Karadeniz sahillerinde pedal çevirecek. Ovayolu’nun durakları arasında Sinop da yer alıyor.

Mersin Üniversitesi öğrencisi olan Boran Ovayolu (23), geçtiğimiz yıl Mersin’den SANKO Üniversitesi sponsorluğunda bisikletle çıktığı Türkiye turunun birinci aşamasında Akdeniz, Ege ve Marmara sahillerini kapsayan güzergah üzerinden İstanbul’a ulaşmıştı.

Ovayolu, bu yıl da SANKO Üniversitesi sponsorluğunda doğayı önemseyen ve koruyan kentlere dikkat çekmek amacıyla pedal çevirerek, birinci aşamanın bittiği İstanbul’dan başlayarak, Hopa’ya ulaşmayı hedefliyor.
İstanbul - Hopa turunda Karadeniz kıyısında rotasını; İstanbul, Riva, Ağva, Karasu, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Hisarköy, Cide, İnebolu, Çatalzeytin, Güzelkent, Ayancık, Sinop, Bafra, Samsun, Çarşamba, Ünye, Fatsa, Ordu, Giresun, Trabzon, Of, Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Arhavi, Hopa olarak belirleyen Ovayolu, 12 Ağustos’ta başlayacak yolculuğunu 50 günde tamamlamayı öngörüyor.

Ovayolu, ikinci tura çıkmadan önce SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav’ı ziyaret ederek, tur sırasında dalgalandıracağı SANKO Üniversitesi bayrağını teslim aldı.
Prof. Dr. Sınav, Boran Ovayolu’nun SANKO Üniversitesi’ni bu kadar güzel ve anlamda bir projede ikinci kez tercih etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Genç bir üniversite olan SANKO Üniversitesi, gençlerimizi desteklemeye devam edecektir. Boran’a başarılar diliyoruz” dedi.
Boran Ovayolu ise geçen yıl Akdeniz ve Ege sahillerinde dalgalandırdığı SANKO Üniversitesi bayrağını, bu yıl Karadeniz sahillerinde dalgalandıracağını söyled.
“Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğim turda da SANKO Üniversitesi sponsorumdu ve her aşamada yanımdaydı” diyen Ovayolu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu projeyi hayata geçirebilmemi sağlayan SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Konukoğlu Ailesi’ne, Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav’a çok teşekkür ederim. Beni ikinci kez destekleyen SANKO Üniversitesi’nin bayrağını gittiğim her yerde dalgalandıracağım.”
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Sınav, Ovayolu’na SANKO Üniversitesi bayrağını teslim ederek, başarılar diledi.
 
Editör: Vitrin Haber