Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, sahildeki ilçelerin belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Belediye encümen salonunda yapılan toplantıda konuşan Ergül, eskiden vahşi depolama olarak tüm ilçe belediyelerinin yapmış olduğu çöp istasyonlarını bir arada toplamak  ve modern hale getirmek için Sinop Belediyesinin yaptığı çalışmayı anlattı.

"Biz bütün Sinop sahillerini temiz tutmak adına Sahil Belediyeler Birliği kurduk ve bu birliğin çerçevesini genişlettik" diyen Ergül, şöyle devam etti:
"Daha önce Sinop ve Erfelek olan bu birliğin üyelerine Dikmen, Gerze, Ayancık ve Türkeli eklendi. Dolayısıyla çevreyi temiz tutmak adına birliğin sınırlarını da genişlettik. Bu birliğin aynen belediyeler gibi encümeni, meclisi, birlik başkanı ve yardımcıları bulunuyor" dedi.

Sahil Belediyeler Birliği oluşturulmasındaki amaçlarının Sinop sahillerini temiz tutmak ve gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak olduğunu dile getiren Ergül, şunları kaydetti:
"Eğer bu Sahil Belediyeler Birliğini oluşturup genişletemezsek sahil ilçelerinde bulunan dere ve deniz kenarlarına dökülen çöpler deniz hareketleriyle birlikte  Sinop sahillerine vuracak ve çevre kirliliği oluşturacak. Dolayısıyla sahil belediyeler birliğinin oluşturulmasıyla birlikte söz konusu bu durum ortadan kalkmış oldu. Yani gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakabilmek için Sahil Belediyeler Birliği çalışmalarına bıkmadan, usanmadan süreklilik ve kararlılıkla devam edecek. Her belediye başkanımızın da üzerine düşen görevleri yerine getireceğine yürekten inanıyorum."
AA
Editör: Vitrin Haber