Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) 2. dönem 1. meclis toplantısı Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) salonunda gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ardından Metin Gürbüz başkanlığında divan teşekkül ettirildi. Açılış konuşmasını yapan NKP yürütme kurulu üyeleri Zeki Karataş, katılımın az olmasından dolayı üyelere sitem etti. 

Karataş sitem etti
Karataş; "NKP ikinci dönemi birinci meclis toplantısında ne yazık ki beklediğimiz sayı burada yok. Yaklaşık 80 arkadaşımıza mesaj ve davetiye gönderdik. Ama maalesef gördüğümüz tablo bu. Sinop'ta nükleer karşıtı mücadeleye böyle yapıyoruz" dedi. 

Gündem gereği Sinop NKP 2. dönem çalışmalarının değerlendirilmesini yapan Zeki Karataş, "Sinop Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması yönünde AKP Hükümetinin ısrarı devem ediyor. 21 Kasım 2014 tarihinde Sinop NKP’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdik. Çalışma ilkelerimize göre her 3 ayda bir Sinop NKP Meclis yapma zorunluluğumuz vardır. Bu nedenle; Sinop Nükleer Karşıtı Platform 2. Dönem 1. Sinop NKP Meclisi Toplantısını gerçekleştiriyoruz.Sinop Nükleer Karşıtı Platform’ un bu süreçte yapabileceklerini görüşüyoruz. Biz 21 Kasım 2014 tarihinde NKP'nin 1. olağan kongresini yaptığımızda aldığımız bir takım kararlar vardı. Sinop'a nükleer santral yaptırmamak için yapılması gereken çalışmaları planlayan ve 16 kişiden oluşan bir yürütme belirlemiştik. Bunun içerisinde değişik kurumlar var"

Pankart bastırdık
Bunun için şehrin belirli yerlerine Sinop Nükleer Santral İstemiyor - Sinop Nükleer Karşıtı Platform imzalı pankartlar zaman zaman asıyoruz. Önümüzde gördüğümüz pankartlardan 5 bin adet yaptırdık. Bunun 4 bin tanesini Sinop halkına dağıtacağız. bunun için standlar açacağız ve ev ev dolaşarak da dağıtacağız. Ama bütün evlerin Sinop nükleer santral istemiyor bayraklarıyla süslemeliyiz. Böyle bir derdimiz var. Bayrakların değeri 5 TL civarında. 26 Nisan Çernobil felaketinin 29. yıl dönümü mitingini burada alacağımız kararla 25 Nisan'da yapmayı planlıyoruz. Bu miting esnasında bir takım giderlerimiz olacak. İnsanlarımıza 'sen şu kadar ver' deyip salma yapmak yerine, bu bayraklardan elde edeceğimiz parayla bu mitingi finanse etmeyi planlıyoruz. Bunun yanında nükleer yalanlar ve gerçekler konulu broşürde bayraklarımızın yanında hediye olarak verilecek" dedi.

Derneğimiz kuruldu!
Zeki Karataş söz konusu dönemde 16 kurum ve özel, bireysel katılımlarla yürütme kurunu oluşturduklarını söyledi. Yürütme kurulu üyelerinin ayrıca oluşturulan Hukuk Komisyonu, Örgütlenme ve Gençlik Komisyonu, Halkı Bilgelendirme Komisyonu, Mali İşleri Düzenleme Komisyonunda görev aldıklarını dile getiren Karataş, bu kurullarda bileşenlerinde katılımını beklediklerini kaydetti. Bu tür sivil hareketlerde en çok mali destek konusunda zorlanıldığını hatırlatan Karataş, bunun çözümü noktasında dernekleşme çalışmalarını da tamamladıklarını dile getirdi. Zeki Karataş, "24 Kasım'da yaptığımız kongrede aldığımız karar doğrultusunda derneğimizi kurduk. Derneğimizin adı Nükleer Karşıtı Platform Derneği. Geçici yönetimi de platform yürütmesindeki 7 arkadaştan oluştu. Başkanlığını da Saygın doğan arkadaşımız yapıyor. Bu dernek aracılığı ile teberru kabul ediyoruz. Üye kabulü yaparak aidatlarımızı alacağız" diye konuştu. 

Programda gündem gereği;  önümüzdeki sürecin değerlendirilmesi, önümüzdeki süreçte olası sorunlar ve çözüm önerileri, 26 Nisan Çernobil felaketinin 29. Yıl dönümü etkinlikleri, çalışma komisyonlarının oluşturulması (Hukuk, Örgütlenme, Halkı bilgilendirme, Mali Komite), 12, 13, 14 Nisan 2015 Çernobil ve Sağlık paneli ( Sinop: 12 Nisan 2015 Pazar ), SNKPDER’ e üye yapma çalışmaları, ve mali durumun değerlendirilmesi gibi konular görüşüldü. 
Editör: Vitrin Haber