15 Eylül Anaokulunda ağaç dikme etkinliğine TEMA Vakfı Sinop Başkanı Kadriye Göl, TEMA Gönüllüleri Ebru Öksüz ve Kevser Yalçın Karadaş katıldı.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Sinop Sorumlusu Kadriye Göl, amaçlarının öğrencilere ağaç ve doğa sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.
Göl, “İlimizde, TEMA vakfımızın ve değerli öğretmenlerimizin katkılarıyla fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Çalışmalar kapsamında öğrencilerimizle okullarımızın bahçelerinde fidan dikimi gerçekleştirdik. Doğaya gönül veren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğin, geleceğin büyükleri olan çocuklara doğa sevgisini aşılamada büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyen 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, kendilerine destek olan TEMA Vakfı Sinop Şubesine teşekkür etti.

Haskılıç; “Geleceğin büyükleri olan çocuklara yeşili sevdirmek, korumak ve bilgilendirmek amacıyla ağaç çeşitleri tanıtılıp, ağaç dikmenin önemini anlatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Okulumuzun bahçesinde ağaçlandırma çalışmasına katılan çocuklarımız 'bizim de bir ağacımız olsun' diyerek fidan diktiler. Ağaç dikimi esnasında çocuklar, aralarında keyifli konuşmalar ve bilgi alışverişinde bulundular. Fidanları dikerken, toprağın da zevkini yaşayan çocuklarımız ağaçlarını diktikten sonra can suyu verdiler. Çocuklarımıza doğal yaşamı sunmaya çalışarak, doğaya saygılı ve seven bir nesil yetiştirmenin mutluluğunu yaşamış bulunmaktayız" diye konuştu.