Sinop’unda içinde bulunduğu birçok ilde yapılmak istenen projelerin doğaya, kültüre ve tarihe büyük zarar vereceğini savunan Karadeniz yerel çevre platformları, TBMM’yi ziyaret etti. 

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP içerisinde özellikle Karadeniz'deki çevre sorunlarına odaklı bir çalışma komisyonu oluşturulması yönünde talimat verdiğini bildirdi. 
Onur, Karadeniz yerel çevre platformlarıyla birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, heyetin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiğini söyledi.

Heyetin ayrıca Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile Çevre Komisyonu başkanlarıyla da görüştüğünü ve brifing verdiğini  ifade eden Onur, "Ben kendilerinin çok etkilendiklerini düşünüyorum. Nasıl bir ihlal yapıldığını, nasıl yaşam alanlarının yok edildiğini dinlediler" dedi.

Melda Onur, Kılıçdaroğlu'nun CHP içerisinde özellikle Karadeniz'deki çevre sorunlarına odaklı bir çalışma komisyonu oluşturulması yönünde kendisine bir talimat verdiğini ifade ederek, "Konuyla ilgili bölgedeki milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımızla birlikte bir komisyon oluşturup Batı Karadeniz'den Doğu'ya kadar adım adım gezip tek tek sorunları tespit edip bir rapor oluşturacağız" diye konuştu.

Platformlar adına ortak basın açıklamasını Arhavi Doğa Koruma Platformu'ndan Nazlı Demet Uyanık okudu. Uyanık, Ereğli'den Arhavi'ye, Amasra'dan Rize'ye, Sinop'tan Ordu ve Fatsa'ya kadar yapılmak istenen projelerin doğayı, kültürü, tarihi ve yaşamı yok edecek uygulamalar olduğunu öne sürerek, "Metin Lokumcu'nun yolunda Gezi'nin ruhuyla, Soma'nın öfkesiyle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Heyette yer alan ve o bölgede yaşayan bazı vatandaşlar da, bölgelerinde yapılan Hes'ler ile maden arama çalışmalarının yarattığı ve yaratacağı sorunları dile getirdi.

Editör: Vitrin Haber