Sinop'ta  Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu tarafından yapılan basın açıklamasında, yarın Ada güzergahında çevre temizliği yapılacağı belirtilerek, tüm Sinoplular başlatılan temizlik kampanyasına destek için davet edildi. 

5 Mart Pazar günü saat 14:00 da başlayacak olan çevre temizliğine çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. Etkinliğe katılmak isteyenler için Sinop Belediyesi önünden araç kaldıralacağı bildirildi. 

YAZILI AÇIKLAMA
Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Doğa ve Hayvan Dostları Topluluğu olarak, yaptığımız çalışmaların çok yönlülüğünden dolayı topluluğumuz adını Yaşam ve Çevre Dostları olarak değiştirme kararı aldık. Bundan sonra ki etkinlik ve faaliyetlerimizi, Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu adı altında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 

Yaşam ve Çevre Dostları Topluluğu ile  (Sinop Belediyesi işbirliği – belediyeden temin edilen çöp torbaları biriken çöpleri almak üzere kampanya için mesai yapacak belediye çöp arabası, yer yer birikip tabakalaşmış çöpler için belediyeden temin edilen kazma kürek ve kampanya için ekstra mesai yapacak belediye görevlileri ) Ada güzergahın da temizlik kampanyası gerçekleştirecektir. Topluluk Başkanı Umut Sözeri Tüm halkımızı katılmaya davet ediyoruz dedi ve devam etti. 

 Duyarlı Üniversite Öğrencileri olarak yaşadığımız kenti temiz ve sağlıklı görmek istiyoruz. Sinop büyük merkezlerden uzak ve küçük bir il olmasına rağmen bir üniversite öğrencisine özgürce yaşama ortamı sunacak kadar medeni bir kenttir. Ancak medeni ve mutlu insanlara yakışmayacak ölçüde kirli gözükmektedir. Belediye yeterli çalışma yapmıyor diye açıklanamayacak bir görüntülerle karşılaşıyoruz. Eğer elinizdeki çöpleri savurup atıyorsanız, içtiğiniz gıdaların şişelerini kırıp etrafta bırakıyorsanız, piknik yaptığınız, sonraki haftalarda tekrar geleceğiniz o doğal alana çöplerinizi bırakıp gidiyorsanız, çöplerinizi çöp konteynerlerine atarken bile etrafa dökülmesine ve uçuşmasına aldırmıyorsanız herkesin arkasında bir belediye görevlisi veya polis olamaz. Bu bilgi , kültür ve davranış işidir. 

Tabi ki biz belediye görevlisi değiliz her gün gelip sokakları temizlemeyeceğiz. Ancak dikkat çekmek, herkesi duyarlı olmaya davet etmek ve  çevre bilincini  üst seviyeye çıkarmak için böyle bir kampanya düzenliyoruz.  

Bilindiği yada bilinmesi gerektiği gibi plastik doğada çok uzun süre yok olmadan kanserojen partiküller haline dönüşüyor. Etrafa saçılan çöpler içinde oluşan bakteriler sağlığımız için ciddi tehdit unsurudur. Oluşan görüntü kirliği ise en başta çocuklar ve gençler için en önemli eğitim şekli görerek öğrenme yolunda olumsuz model olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca herkesin sağlıklı çevre de yaşama hakkı vardır. Kirletenler bu hakkımıza zarar vermektedir. Cam ,kağıt gibi katı atıklar ise ekonomiye kazandırılabildiği için zarar daha da büyük olmaktadır. 

Halkımızı duyarlı olmaya, bu haksızlığı yapanları uyarmak için 5 Mart Pazar günü saat 14:00 da kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz.  Haydi hep birlikte temiz ve sağlıklı bir çevre. 

Gülümse ve doğaya dost ol.

Not: Toplanma yeri Sinop Belediye binası önü. Araç kaldırılacaktır. 

İletişim bilgileri : 
İnstagram hesabı : yasamvecevredostu 
Facebook hesabı : Sinop Üniversitesindeki Hayvanseverler  
 
Editör: Vitrin Haber