"Nükleersiz Türkiye İçin Kürekle Karadeniz" sloganı ile yaklaşık bir ay önce küçük teknesiyle Hopa'dan yola çıkan Hüseyin Ürkmez, kürek çekerek Sinop'a ulaştı.

Ürkmez'i Sinop Balıkçı barınağı sahilinde, Belediye Başkanı Baki Ergül ve  çevreciler karşıladı. Kürekle İstanbul'a gidecek olan Ürkmez'e başarı dileyen Ergül ,Karadeniz takası maketi takdim etti.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "İnşallah bu meşakkatli yolda bu büyük mücadelede Sinoplu olarak biz başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Çünkü bunun bir örneğini termik santral olayında yaşadık tüm Sinopluların dik durması sayesinde Sinop'u termik santral belasından kurtardık. İnşallah bundan sonraki demokratik mücadelemizde de bu nükleer santral belasından da bu güzel vatanı kurtarır hep beraber bundan sonraki nesiller de mutlu mesut bir şekilde yaşantılarına devam ederler" dedi.

Sinop'a küçük teknesiyle kürek çekerek 1 ay süren bir yolculuk sonucu geldiğini belirten Ürkmez, amacının bireysel de olsa tepki gösterebilmeyi ortaya koymak ,nükleere karşı dikkat çekmek ve nükleersiz enerjiyi gündeme getirmek olduğunu belirtti.

Kürek çekmeye devam edeceğini söyleyen Ürkmez, bir  ay daha sürecek yolculuğunun İstanbul'da sona ereceğini kaydetti.

AA


Editör: Vitrin Haber