Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde yürütülen çalışmalarda Kastamonu’da 200 dekar araziye gelir getirici tür olan ceviz ve badem fidanları dikildi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylüsüne ekonomik kalkınmada yardımcı olmaya devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde yürütülen çalışmalarda Kastamonu’da 200 dekar araziye gelir getirici tür olan ceviz ve badem fidanları dikildi.
Orman Genel Müdürlüğü, Tosya’ya bağlı Suluca ve Araç’a bağlı Saltuklu köylerinde “5 bin Köye 5 bin Orman Eylem Planı” kapsamında çalışmalar yürütüyor. Köy başına 100 dekar sahada yapılan dikimlerde 70’er dekara ceviz, 30’ar dekara da badem fidanı dikildi. fidanlar 5 yıl sonra hasat yapılabilecek olgunluğa erişecek.

YILSONUNDA KASTAMONU’DA 6, SİNOP’TA 5 ÇALIŞMA TAMAMLANACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu çalışmalar ile orman köylülerinin kalkınmasına destek olduklarını belirterek, “Kastamonu’da yapılan çalışmalar vatandaşlarımıza bugünün değeri ile en az 170 bin TL’lik ekonomik katkı sunacak. Bu ekonomik destek çalışmalarını bilimsel ve coğrafyaya uygun yöntemler ile yürütüyoruz. Bu yılsonunda Kastamonu’da 6, Sinop’ta ise 5 köyde gelir getirici tür ağaçlandırma çalışması yapacağız” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber