Sinop'ta öğrencilere Çevre Bilinci kazandırmak amacıyla Sinop İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Atığını Güzelleştir” kampanyası kapsamında öğrenciler tarafından yapılan projeler düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. 

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü çok amaçlı salonunda açılan sergide öğrencilerinin atık malzemeleri değerlendirerek yaptıkları 
eserler büyük ilgi gördü. 

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Oğuzhan Kurt, kampanyaya destek veren tüm öğrencilere teşekkür etti. Kurt; “Çocuklarımız atık malzemelerle tanıştı. Atılan malzemelerin nasıl değer kazandığını gördüler. Evlerindeki, sokaklarındaki dikkatlerini çeken atıkları topladılar onları zemin üzerinde tasarımlar yaparak eserleri oluşturmaya çalıştılar En önemlisi çevre bilinci verebilmek doğada tabiatın yok edemediği cisimleri toplatmak bu toplanan cisimlerinde sonrasında bu şeylere dönüştüklerini gördüğü an boş geçirmediler” dedi.

Programda ayrıca "Atığını Güzelleştir" Projesi ile “Atık Pil Toplama” kampanyası kapsamında kuruma atık pil getiren öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek ödüllendirildi.  Mehmet Akif Ersoy ortaokulu ile istiklal orta okulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen “Deniz kirliliğini önlemeye” yönelik çizgi film gösterimi ve Karagöz ve Hacivat filmi ilgiyle izlendi. 
Editör: Vitrin Haber