TÜBİTAK tarafından 1001 kodlu Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen ve Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emire Elmas tarafından yürütülen “Aksaz-Karagöl Sulak Alanında Bitki Çeşitliliği ve Kommunite Dinamiklerinin Araştırılması” başlıklı proje kapsamında bir çalıştay gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1001 kodla yürütülen ilk, üniversitenin genelinde ise üçüncü proje olma özelliğine sahip olan çalışmada, Sinop ili için büyük ekolojik öneme sahip olan Aksaz-Karagöl Sulak Alanının ekolojik ve konumsal özelliklerinin ortaya çıkarılması amaçlandı.
Yapılan çalıştay kapsamında proje amacına uygun olarak yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlar bilim insanları ve kamu kurumları ile paylaşıldı.

Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cenk Durmuşkahya, İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Sakallı, Ordu Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevda Türkiş, Doğa Koruma Merkezi’nden Yıldıray Lise, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Sipahi ve biyoloji bölümü öğretim üyeleri, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop İl Şube Müdürlüğü, Sinop Çevre Dostları Derneği ve Sinop 57 Avcılar ve Atıcılar Kulübü üyeleri katıldı.
Editör: Vitrin Haber